Säkerhetsföretagen

Säkerhetsföretag möter fortsatt hög efterfrågan på trygghetsskapande åtgärder

Dela
Säkerhetsföretagens konjunkturbarometer för fjärde kvartalet 2021 visar för tredje kvartalet i rad en av de högst uppmätta positiva konjunkturbedömningarna hittills. Hela 80 procent av företagen ser ökad efterfrågan på företagens tjänster inom ett halvår. Den ökade efterfrågan medför också ett ökat rekryteringsbehov.

- "70 procent av företagen anger att antalet anställda kommer att öka om tre månader. Inte ett enda företag anger att efterfrågan eller antalet anställda skulle minska kommande halvår.", säger Li Jansson, bransch- och näringspolitisk chef på Säkerhetsföretagen.

Konjunkturbarometerns tidigare prognoser över branschutvecklingen verkar stämma bra med verkligheten.

- "Företagen har rapporterat en positiv framtidstro tidigare. Detta kvartal ser vi att det omsätts i att antalet anställda faktiskt också har ökat det senaste kvartalet.", fortsätter Li Jansson.

- "Det ökade rekryteringsbehovet speglar att efterfrågan på säkerhet bygger på en kombination av teknik och människa. Säkerhetsföretag är ett viktigt komplement till polisen, och kan i den rollen bidra till att förebygga brott. Inför valåret 2022 är det också viktigt att politiken moderniserar branschens regelverk och bland annat genomför den statliga ordningsvaktsutredningen", avslutar Li Jansson.

Nyckelord

Om

Säkerhetsföretagen
Säkerhetsföretagen
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.sakerhetsforetagen.se/

Säkerhetsföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation inom Almega och Svenskt Näringsliv. Vi samlar företag inom bevakning, hemlarm, parkering, värdetransporter och säkerhetsteknik.

Följ Säkerhetsföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Säkerhetsföretagen

Pressade säkerhetsföretag möter fortsatt omfattande trygghetsbehov i samhället6.2.2023 09:52:25 CET | Pressmeddelande

Säkerhetsföretagen fortsätter att möta en stark efterfrågan på trygghetsinsatser i kvartal 4 år 2022; även om det sker en svag dämpning på grund av det ekonomiska läget. Sex av tio säkerhetsföretag bedömer att efterfrågan kommer att fortsätta öka närmaste halvåret. Hela 84 procent av företagen bedömer att antalet anställda kommer att öka kommande kvartal.

Stort rekryteringsbehov och fortsatt hög efterfrågan på trygghetsskapande åtgärder15.8.2022 09:34:55 CEST | Pressmeddelande

Den positiva konjunkturen bland säkerhetsföretag fortsätter också under kvartal 2. Nio av tio säkerhetsföretag bedömer att efterfrågan kommer att fortsätta öka närmaste halvåret. En lika hög andel av företagen anger också brist på arbetskraft som ett hinder. För att stärka kompetensförsörjningen måste politiken genomföra ordningsvaktsutredningen samt korta handläggningstiderna för personalgodkännanden till lagens krav på två veckor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum