Hermods AB

Samarbete möjliggör för elitfotbollsspelare att utbilda sig samtidigt

Dela

Hermods och Spelarföreningen har sedan i höstas valt att samarbete för att elitfotbollsspelare ska ha möjlighet att både kunna satsa på sin fotbollskarriär, samtidigt som de får möjlighet att utbilda sig.

Foto: Spelarföreningen
Foto: Spelarföreningen

- Det är viktigt att våra medlemmar ska kunna satsa fullhjärtat på sin fotboll men också att det finns valmöjligheter att studera samtidigt. Det kommer ett liv efter fotbollen också och alla kanske inte vill eller har möjligheten att stanna kvar inom fotbollen, säger Peter Martinsson, Player Development Manager på Spelarföreningen.

Nina Linder som är rådgivare och Key Account Manager på Hermods företagsutbildning kommenterar:

- Vi är glada över samarbetet och att vi har en rad olika möjligheter till utbildning för medlemmarna i Spelarföreningen. Här är distansundervisning något som kan passa fotbollsspelare mitt i karriären då de kan satsa på något de brinner för och ha möjlighet att kompetensutbilda utifrån sina förutsättningar.

Spelarföreningen är svenska fotbollsspelarnas intresseorganisation för alla spelare som spelar i Sverige inklusive svenska utlandsproffs. Organisationen har till uppgift att tillvarata och skydda spelarnas intressen. Föreningen är öppen för alla som spelar fotboll men även för före detta spelare. Framför allt vänder sig Spelarföreningen mot elitspelarna i Allsvenskan, Damallsvenskan, Superettan och Elitettan. Idag har man cirka 600 medlemmar.

- Vi hjälper spelarna med allt som gränsar till deras fotbollsspelande utom det som sker på planen. Vi finns där för rådgivning när det gäller kontraktsskrivning, agenter, försäkringar, skatt, deklaration, sjukkassa, a-kassa, utbildning och karriärplanering, säger Peter Martinsson.

Utbildning en viktig del vid sidan av fotbollen

Peter Martinsson arbetar som Player Development Manager på Spelarföreningen där han bland annat arbetar med att värva nya medlemmar och agera rådgivare till spelare. Peter berättar att samarbetetet med Hermods startade för att kunna erbjuda medlemmarna ett brett utbud av utbildningsmöjligheter.

- Jag vet att Hermods har ett bra rykte som skola och framförallt flexibiliteten inom distansundervisning. Både för att läsa upp gymnasiebetyg eller läsa en hel yrkesutbildning. Vi tyckte att detta är ett bra erbjudande för vår spelare som då får möjlighet att studera och inte vara bunden till specifik ort.

Varför är utbildning viktigt för spelarna tycker du?

- Utbildning är viktigt och spelare vet att en dag tar karriären slut. Arbetslivet förändras och många arbeten idag kräver utbildning. Det finns många intressanta vägar att gå som inte bara behöver betyda att du måste läsa på högskola utan det finns yrkesutbildningar inom vuxenutbildning som t.ex. vård och omsorg, ekonomi eller barn och fritid.

Hur har responsen varit från era medlemmar som har valt att studera?

- Det har varit en fin respons. Många gillar att de kan studera när och hur de vill beroende på deras fotbollsscheman.

Mer information om Spelarföreningen

Nyckelord

Bilder

Foto: Spelarföreningen
Foto: Spelarföreningen
Ladda ned bild

Om

Hermods AB
Hermods AB
Sveavägen 34
111 34 Stockholm

08-410 251 00https://www.hermods.se/

Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra yrkeshögskolor, gymnasieskolor, vuxenutbildningar och SFI hjälper varje år över 70 000 studerande och deltagare med utbildning, coachning och jobbmatchning. Vår vision är att vara ledande inom sysselsättning, integration och utbildning. Hermods ingår i AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag, som vill skapa en bättre framtid genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande.

Följ Hermods AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hermods AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum