Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 13

Dela

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 13.

• Företag som ansökt om serveringstillstånd eller markupplåtelse för uteserveringar under 2020 och i början av 2021 får nu sina pengar återbetalade. Avgifterna återbetalas för att stötta näringslivet som drabbats hårt ekonomiskt under pandemin.
Nyhet på norrkoping.se om återbetalning av avgifter

Nyhet på norkoping.se om beslutet att slopa avgifterna

• Region Östergötland har tillsammans med Norrköpings kommun och Linköpings kommun gått med en gemensam uppmaning till länets invånare inför påsken: följ råden, undvik nya fysiska kontakter och fira i en mindre krets.

Nyhet på norrkoping.se om den gemensamma uppmaningen

• Studentfirandet i Norrköpings kommun genomförs även i år i alternativt format. På grund av rådande situation med coronapandemin kommer studenten att utformas utifrån beslut och rekommendationer från nationella myndigheter som väntas framöver.Målet är ett minnesvärt firande för alla studenter. 
Nyhet på norrkoping.se om planering av studenten

• Tillfällig övergång till distansundervisning för grundsärskolan på Klockaretorpsskolan. Fritidshemmet Slottet håller stängt. Beslutet gäller tisdag 30 mars till och med torsdag 1 april.
Nyhet på norrkoping.se om den tillfälliga övergången

• Tillfällig stängning av förskoleklassen och fritidshemmet Apelsinen, Uttersbergsskolan. Beslutet gäller tisdag 30 mars till och med torsdag 1 april.
Nyhet på norrkoping.se om den tillfälliga stängningen

• Tillfällig stängning av Båtens förskola. Beslutet gäller tisdag 30 mars till och med torsdag 1 april.
Nyhet på norrkoping.se om den tillfälliga stängningen

• Tillfällig övergång till distansundervisning på Djäkneparkskolan, årskurs 7. Beslutet gäller tisdag 30 mars till och med torsdag 1 april.
Nyhet på norrkoping.se om den tillfälliga övergången

• Tillfällig övergång till distansundervisning på gymnasiesärskolan, Norrköpings Lärlingsgymnasium. Beslutet gäller tisdag 30 mars till och med torsdag 1 april.
Nyhet på norrkoping.se om den tillfälliga övergången

____________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum