Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 20

Dela

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av covid-19. Här kommer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 20.

När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst

Under budskapet När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst riktar årets krisberedskapsvecka strålkastarna mot alla initiativ som tas för att hjälpa och stötta varandra under den pågående coronakrisen.
Läs mer om budskapet och krisberedskapsveckan här.

Rådhusets klockor ringer för att hylla alla kommuninvånare

Som ett led i krisberedskapsveckan låter Norrköpings kommun klockspelet ringa för att hylla alla kommunens invånare. Klockspelet spelar För kärlekens skull av Ted Gärdestad.
Läs mer om hyllningen här.

Korttidsboende för patienter med Covid-19 flyttas

Det tillfälliga korttidsboendet för personer med Covid-19 på Kolonigatan 18 har flyttat till Södra Promenaden 2B. På Södra Promenaden 2B finns det två avdelningar med utrymme för 8 patienter vardera.
Läs mer om nyheten här.  

Nya rutiner och bullar i äldreomsorgen

Med coronapandemin har äldreomsorgen fått både nya rutiner och färska bullar. Anhöriga har som vanligt rätt till anhörigstöd, men inte patientinformation.
Läs mer om det här.

____________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072 584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Rådhusets klockor ringer för att hylla alla kommuninvånare13.5.2020 18:24:58 CESTPressmeddelande

Den här veckan infaller den nationella krisberedskapsveckan – en vecka som syftar till att höja människors beredskap för olika kriser i samhället. Just nu är vi dock mitt i en pågående kris, och många jobbar hårt för att på olika sätt stötta varandra. Fokus på krisberedskapsveckan ligger därför i år på att lyfta alla goda insatser som görs. Som ett led i det låter Norrköpings kommun klockspelet ringa för att hylla alla kommunens invånare.

Kultur- och fritidsnämndens stipendiater utsedda13.5.2020 09:52:27 CESTPressmeddelande

Den 12 maj beslutade kultur- och fritidsnämnden vilka nio personer som tilldelas årets stipendier inom kultur- och idrottsområdet. Årets Moa Martinson stipendium gick till konstnären och filmregissören Maja Borg. Den unga sångerskan Moa Karlén fick kulturstipendiet till unga lovande talanger, Isak Pettersson, IFK Norrköping fick Jonas Jacobssons stipendium och Pernilla Wibergs stipendium gick i år till Tuvalisa Rosenquist, Tjalve.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum