Solna stad

Samråd för ny bebyggelse som utvecklar Solna stationsområde

Dela

Utvecklingen av Solna stationsområde fortsätter och nu går ett förslag på detaljplan ut på samråd – som omfattar kontorsbyggnader, utvidgning av ett parkeringshus och möjlighet till ny stationsentré till Solna station.

Bild: Archus
Bild: Archus

Byggnadsnämnden har beslutat om samråd för ett detaljplaneförslag för kvarteret Tygeln 1 och 3, mellan Gårdsvägen och järnvägen vid Solna station. Förslaget innebär tre nya kontorshus med verksamheter som till exempel restaurang, butiker och service i gatuplan samt en utvidgning av ett befintligt parkeringshus.

– Nu tar vi nästa steg i utvecklingen av området kring Solna station. Den nya bebyggelsen bidrar till en mer levande, tryggare och mer tillgänglig plats, och samtidigt möjliggör vi en välbehövlig ny stationsentré för Solna station, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Förbättringar vid Solna station

Detaljplaneförslaget möjliggör en ny stationsentré till Solna station. Mellan Gårdsvägen och den nya stationsentrén föreslås samtidigt en gångfartsgata för pendeltågsresenärer till och från stationsbyggnaden. En ny trappa mellan Målbron och Kolonnvägen/Gårdsvägen som integreras i bebyggelsen ersätter den befintliga temporära trappan. Gårdsvägen utvecklas och platsen under och norr om Målbron upprustas.

Samråd

Planförslaget finns ute för samråd under tiden 18 december 2020 till den 11 februari 2021. Digitalt samrådsmöte kommer att hållas den 20 januari 2021 klockan 18.00 till 19.30. Läs mer på projektets hemsida: www.solna.se/tygeln

Kontakter

Bilder

Bild: Archus
Bild: Archus
Ladda ned bild
Bild: Archus
Bild: Archus
Ladda ned bild
Bild: Wingårdhs arkitekter
Bild: Wingårdhs arkitekter
Ladda ned bild

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum