Samtrans Omsorgsresor

Samtrans får förnyat förtroende av Danderyds kommun

Dela
Danderyds kommun har beslutat att ge Samtrans omsorgsresor, en del av Nobina, fortsatt förtroende att utföra skol- och omsorgsresor till ett uppskattat värde av 57 miljoner kronor över fyra år. Det nya avtalet innebär bland annat krav på nya förbättrade digitala tjänster för skolpersonal och resenärer.
Samtrans fortsätter att köra skol- och omsorgsresor i Danderyd.
Samtrans fortsätter att köra skol- och omsorgsresor i Danderyd.

Samtrans har levererat skol- och omsorgsresor i Danderyds kommun sedan 2018 och fortsätter nu ytterligare fyra år framåt. Avtalet berör ca180 resenärer som reser till och från skolor, dagliga verksamheter och boenden, vilket ställer höga krav på förarnas kunskap om resenärernas särskilda förutsättningar att resa.

- Vi är glada över att Danderyd återigen väljer att ge oss detta förtroende och det känns kul att kunna ge resenärerna kontinuitet. Vi ser också fram emot att utveckla skol- och omsorgsresorna tillsammans med kommunen, bland annat med hjälp av nya digitala hjälpmedel som ska göra det enklare att få information om sina resor, säger Jana Odinsman.

Danderyd kommun och Täby kommun genomförde upphandlingen tillsammans. Anbudsgivaren hade möjlighet att lägga anbud på båda kommunerna eller bara den ena. Samtrans som också deltog i Täbys upphandling fick i början av juni även förnyat förtroendet av Täbys kommun.

Det nya avtalet träder i kraft den 2023-01-01 och löper fyra år framåt. Tilldelningen kan överklagas och avtal kan tecknas från och med 2022-07-08.

Nyckelord

Kontakter

Lisa YdlingerPress- och kommunikationsansvarig på Samtrans

Tel:08-52250045

Bilder

Samtrans fortsätter att köra skol- och omsorgsresor i Danderyd.
Samtrans fortsätter att köra skol- och omsorgsresor i Danderyd.
Ladda ned bild

Om

Samtrans Omsorgsresor
Samtrans Omsorgsresor
Korta gatan 7, Box 6006
17106 Solna

08-52250000http://www.samtrans.se

Samtrans Omsorgsresor är en del av Nobina-koncernen, Nordens största kollektivtrafikföretag. Varje år utför Samtrans Omsorgsresor ca 1,7 miljoner personresor, framförallt på uppdrag av kommuner och regioner. Genom varumärkena Göteborgs Buss och Telepass finns Samtrans representerade i Stockholm, Västra Götaland och Skåne. Samtrans har en stark samhällsbärande roll genom att finnas till för människor som på olika sätt inte har möjlighet att resa med den allmänna kollektivtrafiken. På så sätt bidrar Samtrans varje dag till ett inkluderande samhälle, där fler människor ska ges möjlighet att delta i samhället på lika villkor.

 

Följ Samtrans Omsorgsresor

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Samtrans Omsorgsresor

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum