Linköpings kommun

Satsningar på nytt motionsspår i Ekängen och konstgräsplan i Ljungsbro

Dela

Behoven av anläggningar och utemiljöer ökar i takt med att Linköpings kommun växer. Tillgänglighet och närhet till olika platser för idrott och fysisk aktivitet är av stor betydelse för Linköpingsbornas hälsa och välbefinnande. Som ett led i att uppnå det har Kultur- och fritidsnämnden idag tagit beslut för ett nytt motionsspår i Ekängen och konstgräsplan i Ljungsbro.

Under en lång tid har Ekängen som stadsdel varit underförsörjd med idrottsanläggningar och miljöer för fysisk aktivitet. Tidigare har en ny konstgräsplan tagits i drift som möjliggör för föreningslivet i området att bedriva och utveckla sin fotbollsverksamhet. Nu ska ett nytt motionsspår anläggas i området. Det nya motionsspåret planeras att anläggas i norra delen av Ekängen, Tvärskogs Udde.

– Det är väldigt roligt att vi får till ett nytt motionsspår i området. Vi har som mål att fler ska röra på sig och vi gör nu en satsning på vardagsnära motion. Motionsspåret ger individen bättre möjligheter att vara aktiv och det blir enklare än någonsin att ge sig ut på en motionsrunda, säger Gustaf Appelberg (L), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Ljungsbro saknar i dag en konstgräsplan och det innebär begränsade möjligheter för både organiserad fotboll och spontanfotboll under en stor del av året. En konstgräsplan innebär bättre möjligheter för både föreningsliv, skolor och Ljungsbros invånare med omnejd att vara fysiskt aktiva under hela året. Därför genomför Allians för Linköping en satsning för att tidigarelägga en konstgräsplan i området.

Arbetet påbörjas nu med att utreda förutsättningar för anläggande av en ny konstgräsplan med tillhörande friidrottsanläggningar på nuvarande naturgräsplan i anslutning till Ljungsbro skola. Anläggningen beräknas vara klar sommaren 2021.

– Det här är en satsning som är mycket efterfrågad av föreningslivet och invånarna i området. Upptagningsområdet är stort och en konstgräsplan kan i princip användas dygnet runt och året om. På så sätt förlänger vi utomhussäsongen för fotbollen, vilket betyder att man inte blir lika beroende av träningstider i våra idrottshallar, säger Åsa Wennergren (L), ordförande Utskott Vreta kloster

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Polisen och Försäkringskassan ansluter sig till kommunens arbetsgrupp mot bidragsbrott4.5.2021 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Varje år utbetalas stora bidragsbelopp till personer som inte har rätt till ekonomisk hjälp. Dessa allvarliga brott innebär enorma kostnader för samhället och måste på alla sätt stävjas. Allians för Linköping har därför inlett ett operativt samarbete mellan Linköpings kommun och aktörer inom bostadssektorn, ett samarbete som nu utökas med Polismyndigheten och Försäkringskassan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum