SBAB Bank

SBAB höjer sparräntan till 2,25 procent

Dela
SBAB höjer sparräntan för privatkunder med 0,25 procentenheter till 2,25 procent. Samtidigt höjs även inlåningsräntan för bostadsrättsföreningar och företag med 0,25 procentenheter till 1,75 procent. Förändringen träder i kraft på torsdag 26 januari.

Förändringen innebär att SBAB fortsatt erbjuder en av de mest konkurrenskraftiga sparräntorna utan bindningstid jämfört med landets större banker.

- När räntorna på bolån ökar tycker vi att det är självklart att räntorna på inlåning ska följa med uppåt. Med det kostnadsläge vi har i samhället idag så tycker vi också att det är viktigt att erbjuda möjligheten att ha en privatekonomisk buffert som är lättillgänglig. Många av våra konkurrenter bland de större bankerna har som krav att kunderna ska låsa in pengarna en viss tid för att få ta del av en konkurrenskraftig ränta. På SBAB erbjuder vi samma ränta till alla, oavsett storlek på insatt kapital och utan krav på att låsa pengarna, vilket uppskattas av våra kunder, säger Mikael Inglander, VD på SBAB.

Privatkunder hos SBAB har fri flytträtt och fria uttag utan någon bindningstid. Insatta medel hos SBAB omfattas av den statliga insättningsgarantin, vilket innebär att sparbelopp upp till 1 050 000 kronor är skyddade av staten genom Riksgälden.

Inlåningsräntan för företag och bostadsrättsföreningar höjs till 1,75 procent
I samband med höjningen av sparräntan för privatkunder höjer SBAB även inlåningsräntan för bostadsrättsföreningar och företag med 0,25 procentenheter till 1,75 procent.

Mer information finns på www.sbab.se.

Nyckelord

Kontakter

Om

SBAB Bank
SBAB Bank
Svetsarvägen 24
171 04 Solna

0771-45 30 00https://www.sbab.se/

SBAB:s affärsidé är att med nytänkande och omtanke erbjuda lån och sparande samt andra tjänster till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Sverige. SBAB bildades 1985 och ägs av svenska staten. Bostadssajten Booli, mäklarguiden Hittamäklare och boendeappen Boappa är en del av SBAB:s trygga och enkla tjänster för bolån och boendeekonomi utan krångel. Antal bolånekunder uppgår till 292 000 och 449 000 privatpersoner har sparkonto (per den 30 september 2022). Antal medarbetare (FTE) är 856. SBAB prioriterar fyra av FN:s globala hållbarhetsmål (8, 11, 12 och 13) inom ramen för Agenda 2030. Målen utgör en integrerad del av SBAB:s hållbara styrmodell och dagliga arbete. Läs mer på: sbab.se, booli.se, hittamaklare.se, boappa.com, facebook.com/sbabbank, twitter.com/sbabbank, linkedin.com/company/sbab-bank.

 

Följ SBAB Bank

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SBAB Bank

"Det blir värre innan det blir bättre" - Boräntenytt, nr 2, 202324.3.2023 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Riksbanken väntas höja styrräntan till 3,5 procent vid aprilmötet. Den fortsatt höga inflationen bedöms väga tyngre för detta beslut än den ökade finansiella stressen i kölvattnet av flera bankers ekonomiska problem i USA och Schweiz. Att Europeiska centralbanken nyligen höjde sin styrränta med 0,5 procentenheter och Riksbankens oro för kronans värde är ytterligare argument för detta. Inflationen väntas dock falla relativt snabbt under det andra halvåret i år, vilket tillsammans med nedgången i svensk ekonomi bör tala för att Riksbanken sänker styrräntan med 0,25 procentenheter i november. I början av hösten bedöms den rörliga snitträntan toppa på 4,8 procent och då också ligga något över samtliga längre bindningstider. Från oktober 2024 väntas den rörliga räntan åter ligga under nivåerna för samtliga längre bindningstider. Valet av räntebindningstid är dock långt ifrån självklar. Bankernas bolånemarginaler bedöms ha fortsatt att sjunka under årets första tre månader.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum