SEAT Sverige

SEAT – Världspremiär för nya SEAT Arona i Frankfurt

Dela

/ SEAT fortsätter sin produktoffensiv med Nya SEAT Arona och tar sig därmed in i det växande crossover segmentet / SEAT Arona är beställningsbar redan från 12:e september i Sverige / Lanseringspriset för SEAT Arona startar från 165.900 kr

Södertälje 12/09/17 – Efter att ha gjort sitt första framträdande i Barcelona i juni hade nya SEAT Arona internationell premiär på IAA i Frankfurt under tisdagen. Nya Arona är SEAT:s tredje lansering under 2017 efter nya Leon och nya Ibiza och är ännu ett steg i den största produktoffensiv någonsin från SEAT.

Med Nya Arona ger sig SEAT in i det växande crossover segmentet. Tillverkningen kommer ske i SEATs fabrik i Martorell och Nya Arona är den andra modellen från SEAT som kommer tillverkas med MQB A0-plattformen. SEAT Arona har avancerad säkerhets- och uppkopplingsteknologi och erbjuder en mängd möjligheter att sätta en personlig touch både när det gäller exteriör och interiör.

Redan den 12 september är nya Arona beställningsbar i Sverige och lanseringspriset startar från 165.900 kr. Liksom sina syskon kommer Arona finnas tillgänglig i 3 olika utföranden: basmodellen Style, komfortutförandet Xcellence och sportiga FR. Inledningsvis kommer Arona finnas tillgänglig med 2 olika motoralternativ: en 1.0 TSI 95 och en 1.0 TSI 115. Senare under hösten kommer även en 1.5 TSI 150 motor till FR utförandet.

För ytterligare information kontakta 
Henrik Looser, Marknad & PR chef SEAT Sverige på 072-512 84 24 eller henrik.looser@seat.se 

SEAT är det enda företaget med full kapacitet för att designa, utveckla, tillverka och marknadsföra bilar i Spanien. SEAT ingår i Volkswagengruppen och har sitt huvudkontor i Martorell (Barcelona). Det multinationella företaget exporterar 81% av sina fordon och har mer än 1700 återförsäljare i över 80 länder. 2016 nådde SEAT ett rörelseresultat på 143 miljoner euro, det största i företagets historia, och sålde drygt 410.000 fordon globalt.

I Sverige sålde SEAT 5707 bilar under 2016, en ökning med 34 procent med en marknadsandel på1,53 procent. SEAT är starkast på privatbilsmarknaden.

SEAT-gruppen har mer än 14.500 anställda på sina tre produktionsenheter i Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell där de populära Ibiza och Leon tillverkas. Dessutom tillverkas Ateca och Toledo i Tjeckien, Alhambra i Portugal och Mii i Slovakien.

I SEAT Technical Centre arbetar 1000 ingenjörer med innovation och utveckling. Denna ”kunskapsbank” för företaget är också Spaniens största investerare i R&D och har verkat sedan 1975. I linje med företagets åtagande för minskad miljöpåverkan arbetar SEAT mot minskade utsläpp och ökad energieffektivitet, liksom återvinning och resursoptimering.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

SEAT Sverige
SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT är ett internationellt bilmärke som ingår i Volkswagen Group. SEAT utvecklar och producerar modeller med högt teknikinnehåll som särskiljer sig genom sin uttrycksfulla design.