CUPRA Sverige

Segerjakt under midnattssolen i Skellefteå väntar CUPRA Dealer Team - PWR Racing

Dela

I helgen är det dags för Midnattssolsloppet i Skellefteå och CUPRA Dealer Team - PWR Racing ser fram emot helgens tävlingar som denna gång genomförs inför publik.

Södertälje, 17 juni 2021, Midnattssolsloppet på Skellefteå Drivecenter Arena står värd för årets andra STCC TCR Scandinavia-tävling i helgen, hemmabana för mästerskapsledare Robert Dahlgren och CUPRA Dealer Team - PWR Racings samarbetspartner Skellefteå Kraft.

Dessutom tävlar mästerskapet framför publik för första gången sedan 2019.

"Att vi äntligen får ha publik på min och Skellefteå Krafts hemmatävling känns riktigt kul och speciellt - det motiverar oss ytterligare", säger Robert Dahlgren.

2017 och 2019-mästaren hade en stark premiärhelg i Ljungbyhed för två veckor sedan med två pole, två segrar och en tredjeplats.

"Skellefteå-banan är helt annorlunda mot Ljungbyhed trots att båda är flygplatsbanor. Jag kommer dit med högt självförtroende och vet att den passar vår bil bra. Förutsättningarna finns för en stark helg, men jag vet att våra konkurrenter kommer starkare än de var under premiären. Det kommer att bli tufft.", säger Robert Dahlgren.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky inledde också 2021-säsongen starkt med två pallplatser, innan hon dessvärre blev eliminerad i tredje tävlingen under en omkörning för andraplatsen.

"Jag är definitivt revanschsugen inför helgen efter kraschen i Ljungbyhed.", säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky och fortsätter, "Skellefteå-banan är en av Sveriges absolut bästa banor, riktigt tekniskt utmanande och det ska bli extra kul när vi har publik på plats - ett klart lyft. Jag vet att farten finns där för att utmana om topp tre i helgen."

I teammästerskapet leder CUPRA Dealer Team - PWR Racing med en marginal på 23 poäng över Lestrup Racing Team.

"Premiärtävlingen gick över förväntan och nu kommer vi till Skellefteå med ett startfält fyllt av konkurrenter som inte vill något annat än att slå oss.", säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing och tillägger, "Vi vet att vi har ett starkt paket för den här banan, men vi tar på inget sätt något för givet. Helt klart är att vi kommer att få kämpa för varje millimeter i helgen och att vårt sikte står stadigt på fortsatt mästerskapsledning."

Helgens STCC TCR Scandinavia-tävlingar inleds redan på fredag med test och kval, följt av tre tävlingar på lördag som samtliga sänds LIVE på: https://plus.stcc.se

Tidsschema Skellefteå Drivecenter Arena

Fredag 18/6

  • 11:40 – Test 1
  • 15:00 – Test 2
  • 20:20 – Kval Q1
  • 20:50 – Kval Q2

Lördag 19/6

  • 14:50 – Race 1
  • 16:40 – Race 2
  • 20:40 – Race 3

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare, med stimulerande design och modern prestanda inspirerar varumärket världen från Barcelona med progressiva produkter och upplevelser. CUPRA lanserades 2018 som fristående varumärke och har ett eget huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona. Dessutom finns ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2020 höll CUPRA sitt starka momentum med en tillväxt på 11% och 27 400 sålda fordon tack vare CUPRA Atecas och CUPRA Leons starka dragningskraft samt lanseringen av CUPRA Formentor, den första modellen som unikt designats och utvecklats för varumärket. År 2021 syftar CUPRA till att bevisa att elektrifiering och prestanda är en perfekt matchning med lansering av plug-in hybridversionerna av CUPRA Fromentor och varumärkets första 100% elektriska modell, CUPRA el-Born. CUPRA Tavascan blir varumärkets andra helelektriska modell och kommer att nå marknaden 2024.

CUPRA kommer i år att delta i det världsomspännande elektriska SUV-racet Extreme E. Dessutom är varumärket FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetsparter och World Padel Tours premiumsponsor. CUPRA Tribe består av ett team ambassadörer som delar varumärkets värderingar, bestående av den tyska proffsmålvakten Marc ter Stegen, den svenska racingföraren Mattias Ekström och fyra av de bästa padelspelarna i världen.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum