Uppsala kommun

Seniorkortet skjuts fram på grund av ökad smittspridning

Dela

Säljstarten av det billigare busskortet för Uppsala kommuns seniorinvånare kommer skjutas fram ytterligare. Detta på grund av att smittspridningen av covid-19 ökar något igen.

Region Uppsalas smittskyddsenhet gör bedömningen att det inte är lämpligt att införa subventioner som syftar till att öka det kollektiva resandet under de närmaste månaderna:

- Med tanke på att vi är i ett läge med ökande smittspridning med olika deltavarianter ser vi inte det som lämpligt med subventioner som syftar till att stimulera resande för målgruppen äldre under de närmaste månaderna, säger Johan Nöjd smittskyddsläkare i Region Uppsala.

- Det är oerhört tråkigt att vi tvingas skjuta på försäljningsstarten av seniorkortet, men vi följer givetvis de rekommendationer vi får från Region Uppsala. Jag hoppas att alla Uppsalabor fortsätter följa de råd och rekommendationer som gäller så att smittspridningen stannar av. Förhoppningsvis kan vi börja sälja seniorkorten snart, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Seniorkortet gäller för personer över 70 år och kommer kosta 150 kronor i månaden och gäller för fritt resande under dygnets lågtrafikerade timmar mellan 09.00 och 15.00 på dagtid, samt mellan 19.00 och 06.00 samt under helger.

Så fort samhällsspridningen ser ljusare ut kommer försäljningen av kortet starta, så att Uppsalas äldre invånare får glädje av ännu mer prisvärda resor med UL-trafiken.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor omkring 234 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum