Svenska Parasportförbundet och Paralympiska KommittéSvenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Sigma och Danir fortsätter samarbetet med Parasportförbundet – blir huvudsponsor till Special Olympics Sverige

Dela

Efter att förra året ha startat Funkisfonden, som var ett initiativ för att få fler människor med intellektuell funktionsnedsättning att bli aktiva och komma i rörelse, har Sigma och Danir utökat engagemanget och blir huvudsponsor till Special Olympics Sverige.

En del av sponsorskapet handlar om att fortsätta det lyckade arbetet med Special Olympics School Days, idrottsdagar i särskolan.
En del av sponsorskapet handlar om att fortsätta det lyckade arbetet med Special Olympics School Days, idrottsdagar i särskolan.

Samarbetet med Parasportförbundet inleddes förra året med Funkisfonden, där Sigma och moderbolaget Danir under ett års tid belyste och gav en röst till idrottare med intellektuella funktionsnedsättningar. Funkisfonden samlade och spred berättelser om alla som tränar och tävlar, trots att förutsättningarna och tillgängligheten till idrott inte alltid är de bästa. Under det året genererade Funkisfonden, förutom en större medvetenhet om betydelsen av motion och idrott för målgruppen, närmare 200 000 kronor som gick oavkortat till Special Olympics Sverige.

Engagemanget och kontakten med Special Olympics Sverige fördjupades under året med Funkisfonden, vilket nu resulterar i att Sigma och Danir går in som huvudsponsor till Special Olympics Sverige och sponsor för Parasportförbundet. Sponsorskapet sträcker sig från 2020 och tre år framåt och Sigmas mål med insatsen är att inspirera ännu fler människor med intellektuella funktionsnedsättningar att börja med en fysisk aktivitet eller idrott.

En del av huvudsponsorskapet handlar om att fortsätta det lyckade arbetet med idrottsdagarna i särskolan: Special Olympics School Days. Sedan starten 2015 har tusentals särskoleelever årligen fått chansen att prova på idrott och med Sigmas engagemang hoppas Linnéa Björndahl, ansvarig på Special Olympics Sverige, att idrottsdagarna ska utvecklas och bli ännu bättre. Dagarna introducerar elever till ett aktivt liv på ett roligt och enkelt sätt. Alla är med efter sina förutsättningar och de lokala föreningarna som deltar under dagen bidrar till att steget att bli fysiskt aktiv på fritiden minskar. Med Sigmas stöd vill Special Olympics Sverige fokusera ännu mer på arbetet med att följa upp hur många elever som fortsätter i fysisk aktivitet.

– Vi har på nära håll sett vilken skillnad idrott, motion och den gemenskap det innebär, gör för människor med intellektuella funktionsnedsättningar. Vi vill fortsätta att vara med och bidra till detta och när vi fick frågan om att bli huvudsponsor till Special Olympics Sverige var svaret givet, berättar Johan Glennmo, VD på Danir.

– Att Sigma väljer att gå in som huvudsponsor betyder otroligt mycket för oss inom Parasportförbundet och Special Olympics. Deras stöd gör att vi kan fortsätta arbetet med att synliggöra och öka intresset för idrott för personer med intellektuella funktionsnedsättningar, säger Linnéa Björndahl, ansvarig för Special Olympics Sverige.

– Personer med intellektuella funktionsnedsättningar är den i särklass största gruppen inom parasporten men också den med minst resurser. Nu kan vi jobba långsiktigt med att skapa fler aktiviteter och evenemang, vilket kommer göra stor skillnad för hur många vi kommer att kunna rekrytera till idrotten, fortsätter Linnéa Björndahl.

För mer information kontakta:

Johan Glennmo, VD Danir AB, ägare till Sigma Group
Telefon: 070 379 52 54 E-post: johan.glennmo@danir.com

Linnéa Björndahl, ansvarig Special Olympics Sverige
Telefon: 072 504 32 02 E-post: linnea.bjorndahl@parasport.se

Nyckelord

Bilder

En del av sponsorskapet handlar om att fortsätta det lyckade arbetet med Special Olympics School Days, idrottsdagar i särskolan.
En del av sponsorskapet handlar om att fortsätta det lyckade arbetet med Special Olympics School Days, idrottsdagar i särskolan.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.parasport.se

Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté är ett av 71 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsehinder, synskador och utvecklingsstörning inom 15 idrotter.

Vi har ca 37 000 medlemmar organiserade i ca 500 föreningar.

Parasportförbundet innehar även rollen som Sveriges Paralympiska Kommitté med ansvar för den paralympiska idrotten, som även inkluderar idrott organiserad inom ett antal andra SF.

Vi leder också arbetet med Special Olympics Sweden, som är bredd- och motionsidrott för personer med utvecklingsstörning.

Notering: Paralympics är Parasportens motsvarighet till de Olympiska Spelen.

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Ny SVT-serie om fyra idrottare med intellektuell funktionsnedsättning och deras resa mot Special Olympics World Games31.8.2020 06:30:00 CESTPressmeddelande

Dokumentärserien, Heja Sverigelaget!, handlar om hur det är att leva med en intellektuell funktionsnedsättning och hur viktig idrotten kan vara för att utvecklas som människa och må bra, både fysiskt och psykiskt. I serien får tittarna följa fyra idrottares sportsliga och känslomässiga resa mot Special Olympics World Games, som ägde rum i Abu Dhabi i mars 2019.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum