Statens Institutionsstyrelse

SiS har jobben, kom och gör skillnad.

Dela

Många inom servicenäringen riskera att förlora sina jobb på grund av covid-19. Samtidigt har Statens institutionsstyrelse, SiS, ett stort behov av personal. Nu går vi ut i en riktad kampanj och erbjuder vikariat på våra institutioner.

”Du kommer från en bransch där möten med människor står i fokus”. Så inleder vi den annons som är särskilt tänkt för de många människor som nu ser sina arbeten inom hotell, restaurang och andra servicebranscher hotas på grund av den rådande coronakrisen.

Kampanjen i tryckt press och digitala medier har som mål att i första hand locka de med rätt utbildning i den aktuella gruppen att kontakta ungdomshem och LVM-hem i sin närmiljö. I en stor och gemensam annons finns kontaktpersoner till våra institutioner runt om i landet. Alla är intresserade av att ge lämpliga personer timvikariat eller sommarvikariat som behandlingsassistenter.

­­–Vi vill självklart ställa upp och hjälpa människor som drabbas så hårt just nu. Samtidigt får vi själva en chans att hitta bra medarbetare som är vana att bygga relationer, jobba i team och ta ansvar, säger SiS HR-direktör Katarina Tillgren.

Hon betonar att de nya SiS-medarbetarna naturligtvis kommer att arbeta tillsammans med utbildade kollegor och att kraven för anställning är samma som vid vanlig rekrytering av tim- och sommarvikarier.

Skillnaden är att SiS nu vill göra det så lätt som möjligt för människor i just den hotade servicenäringen att hitta oss som en ny och möjlig arbetsgivare. Både genom annonskampanjer och genom att vi vänder oss direkt till vissa företag och organisationer.

– Det känns bra att vi som en stor myndighet med ett viktigt uppdrag kan göra en insats på det här sättet, säger Katarina Tillgren.

Läs mer

Kontakter

Bilder

Om

Statens Institutionsstyrelse
Statens Institutionsstyrelse
Lindhagensgatan 126
11251 Stockholm

010-453 40 00https://www.stat-inst.se

SiS, Statens institutionsstyrelse, är en statlig myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård. Vi behandlar ungdomar med allvarliga psykosociala problem och vuxna med missbruksproblem. SiS tar också emot ungdomar som har dömts till sluten ungdomsvård.

Myndigheten har 23 särskilda ungdomshem med drygt 700 platser och elva LVM-hem med knappt 400 platser för vård av vuxna missbrukare. Institutionerna är placerade över hela landet. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Chef för myndigheten är generaldirektör Elisabet Åbjörnsson Hollmark. SiS hör till socialdepartementets verksamhetsområde.

Följ Statens Institutionsstyrelse

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Statens Institutionsstyrelse

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum