Region Uppsala

Sjukhusdirektör vid Lasarettet i Enköping byter tjänst

Dela

Sjukhusdirektören vid Lasarettet i Enköping, Johanna Woltjer, väljer att gå vidare till en annan tjänst inom Region Uppsala från den 3 juni.

- Lasarettet i Enköping har gått igenom stora förändringar under de senaste åren, samtidigt som pandemin har satt stark press på vården. Johanna Woltjer har lett förändringsarbetet under mycket svåra förhållanden, men väljer nu att gå vidare till annat arbete inom Region Uppsala, säger regiondirektör Johan von Knorring.

Johanna Woltjer kommer fortsättningsvis att arbeta med utveckling av kvalitetsledningssystem för vården.

- Hon har lång tidigare erfarenhet av verksamhetsutveckling och kommer att bli ett tillskott för Region Uppsalas utvecklingsarbete, säger Johan von Knorring.

I avvaktan på en permanent lösning för ledningen av Lasarettet i Enköping har Marianne van Rooijen utsetts till tillförordnad sjukhusdirektör. Hon är idag tillförordnad sjukhusdirektör vid Akademiska sjukhuset, och får nu ett utökat ansvar. Det kommer också att utses en tillförordnad platschef.

- Det viktigaste uppdraget nu för den tillförordnade ledningen blir att hantera den uppkomna situationen, skapa en trygg arbetsmiljö och fortsätta utveckla verksamheten, säger Johan von Knorring.

Nyckelord

Kontakter

Johan von Knorring, regiondirektör, tel 072-206 58 96

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum