Håll Sverige Rent

Sjumilaskogens förskola i Gunsta vinnare i Håll Sverige Rents förskoletävling

Dela

Sjumilaskogens förskola i Gunsta är den förskola som gjorde bäst ifrån sig i årets upplaga av Skräpplockardagarna, som samlade över 700 000 personer över hela landet, varav drygt 600 000 var barn. Nu ger Håll Sverige Rent barnen och deras pedagoger en hejdundrande fest. Peppig musik utlovas, likaså snacks, tårta, ansiktsmålning, tatuering och en fin festinredning av förskolan.

Foto: Anna Simonsson

På bilden: Klass från Kungsholmens Grundskola plockar skräp 2019
Foto: Anna Simonsson På bilden: Klass från Kungsholmens Grundskola plockar skräp 2019

- Sjumilaskogens förskola har verkligen gjort en fantastisk insats i samband med Skräpplockardagarna. Barnen har förutom att sortera och återvinna skräp också skapat instrument och konstverk. Instrumenten användes i karnevalen på förskolans dag. Dessutom anordnade förskolan en utställning utanför förskolan, som spreds i sociala medier och i lokaltidningen, säger Håll Sverige Rents vd Johanna Ragnartz.

- När man plockar skräp i naturen så räddar man djuren för de kan tro att det är mat. Man måste hitta så mycket glas man kan bara för glas är inte bra för djuren, hälsar barnen på Sjumilaskogens förskola. 

- Det känns så roligt att vinna för att barnen får ytterligare bekräftelse på att det de gör är viktigt. Att vårt förhållningssätt och vårt arbete blir uppmärksammat känns verkligen viktigt och roligt, säger förskolechef Maria Back.


Kontaktperson Sjumilaskogens förskola:
Förskolechef Maria Back: 0733-24 11 10

Kontakter

Bilder

Foto: Anna Simonsson

På bilden: Klass från Kungsholmens Grundskola plockar skräp 2019
Foto: Anna Simonsson På bilden: Klass från Kungsholmens Grundskola plockar skräp 2019
Ladda ned bild

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

Håll Bohuslän Rent - kraftsamling för ett renare Bohuslän28.6.2022 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Håll Bohuslän Rent – så lyder uppmaningen när Västkuststiftelsen kraftsamlar tillsammans med Bohusläns kommuner, Turistrådet Västsverige och Håll Sverige Rent för att underlätta för strandstädning och sophantering i den bohuslänska skärgården. Syftet är att minska nedskräpningen i hela Bohuslän och att motivera människor till att ta hand om sitt eget skräp genom att lyfta befintliga initiativ och utveckla nya där det behövs.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum