Svenska Orienteringsförbundet

Skadad Ohlsson missar världscupen i Schweiz – Risby ersätter

Dela

Karolin Ohlsson missar nästa veckas världscuptävlingar i Schweiz. Landslagsstjärnan dras med en hälskada och vill inte riskera något. "Det känns jävligt surt", säger Ohlsson.

Järlalöparen Karolin Ohlsson har ett skadefyllt år bakom sig. Hon har sannerligen presterat på en del viktiga tävlingar, inte minst gladde hon alla på VM när hon spurtade hem ett svenskt stafettguld.

Men kroppen har strulat.

Först var det ett höftproblem som uppstod förra hösten. Sedan har en häl plågat den löpstarka 28-åringen, som nu alltså missar världscuptävlingarna i Schweiz 27-29 september.

- När jag till sist börjat få ordning på höften och äntligen börjat springa i skogen utan att ha ont varje steg så smällde hälen upp. Det var då tre veckor kvar till VM. Slemsäcken under hälsenan blev akut inflammerad och det är mitt problem även i dag. Hälen är inte tillräckligt bra och jag inte vill riskera att få ännu en vinter som den förra, säger Ohlsson.

- Det känns helt klart jävligt surt. Jag har tagit en dag i taget och bitit ihop i snart ett år, i hopp om att få tävla utan smärta och göra mig själv rättvisa. Jag kunde ha gett upp säsongen för länge sedan, men min vilja är för stor och jag hatar för mycket att ge upp för att sluta.

Så nu blir det fortsatt rehab?

- Ja, och det är verkligen ingen fest att gå till poolen och springa intervaller eller gymmet och trampa luft ensam tre gånger om dagen, i hopp om att kanske få springa men inte veta när. Det kan nog alla som varit skadade hålla med om, att det är en mental kamp. Men jag tänker bita ihop, än en gång, slita på med rehab och alternativ träning. Vem vet, kanske kan springa världscupsfinalen i Kina i slutet av oktober. Och skiter det sig har jag ett VM nästa år. Det tänker jag se till att vara maskin på!

Ohlssons ersättare i truppen till Schweiz blir Lisa Risby, OK Kåre.

- Jättetråkigt för Karro och synd att hon inte ska vara med, men kul och spännande att få ha Lisa på startlinjen. Jag tror att hon kommer att kunna göra det bra, säger förbundskapten Håkan Carlsson.

Kontakter

Om

Svenska Orienteringsförbundet
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

010-4765360http://www.svenskorientering.se/

Svenska Orienteringsförbundet består av 600 föreningar med 86 000 medlemmar. Vi är en idrott för alla, med framgångsrika landslag, en omfattande tävlings- och ungdomsverksamhet samt aktiviteter som hittaut, naturpasset och motionsorientering för allmänheten. Våra medlemsföreningar arrangerar varje år runt 600 tävlingar och stora evenemang som Tiomila och O-Ringen.

Följ Svenska Orienteringsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Orienteringsförbundet

Orienteringslegendaren till Sverige: "Vill dela med mig av min passion"13.2.2020 12:00:32 CETPressmeddelande

Världens mest framgångsrika orienterare, Simone Niggli, flyttar till Sverige. Under sitt år i Sverige kommer hon vara instruktör på Orienteringsgymnasiet i Hallsberg, men hon kommer även att hjälpa de svenska landslagslöparna att bli bättre i kontinental terräng. "Att få in Simone som ledare och en viktig del i satsningen på att bli starkare i kontinental terräng känns verkligen klockrent", säger den svenske förbundskaptenen Håkan Carlsson.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum