Stiftelsen Skansen

Skansen är stockholmarnas favoritmuseum 2017

Dela

Årets upplaga av undersökningen "Stockholmarnas favoritmuseum” är klar och Skansen är årets vinnare. Skansen har haft en positiv utveckling de senaste åren och rankas i år som stockholmarnas favoritmuseum. Detta framgår när Evimetrix presenterar hur allmänheten i Storstockholm värderar 39 museer i länet.

Folkdanslaget. The Skansen folk dancers.
Folkdanslaget. The Skansen folk dancers.

- Jag är oerhört glad och stolt att stockholmarna väljer oss som sitt favoritmuseum, säger Skansenchefen John Brattmyhr. Vi är det gröna vardagsrummet mitt i city, och det är fantastiskt att det uppskattas av så många. Det är också ett härligt pris och kvitto till alla som arbetar på Skansen och möter gästerna varje dag.

-Vi har arbetat strategiskt med allt vad Skansen kan erbjuda, fortsätter John. Vi har till exempel renoverat fina Ekorrparken för alla barn och satsat mycket på service överlag. Det känns som att vi börjar nå ut med det!

Skansen tog även hem 1:a-priset i kategorin Starkaste varumärket. Priskategorierna Starkaste varumärket och Årets klättrare går till museer som ökat mest vad gäller hur nöjda besökarna varit med sitt besök. Årets klättrare blev Biologiska museet som också tillhör Skansen. Det är priset till det museum som ökat nöjdheten mest bland sina besökare. Värt att nämna är att Biologiska museet även var nominerade förra året och kom då på andraplats vilket visar att de två år på rad ökat sin kundnöjdhet rejält.

I kategorin Mest barnvänliga museum kom Skansen på tredjeplats efter Junibacken och Tom Tits Experiment.

Undersökningen är genomförd av Evimetrix bland allmänheten i Storstockholm och ca 1 800 personer har uttalat sig om 39 museer.

Bilder

Folkdanslaget. The Skansen folk dancers.
Folkdanslaget. The Skansen folk dancers.
Ladda ned bild
Biologiska museet
Biologiska museet
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Nu slår bodluckorna upp på Skansens julmarknad!12.11.2018 07:00Pressmeddelande

Nu är det snart dags för den första julmarknadshelgen på Skansen. Bodarna slår upp luckorna, och försäljare från hela landet packar upp julmat, textilier, trähantverk, fisk och konfekt, pepparkakshus och saffransbullar. Det blir dans runt granen med Julorkestern, det serveras rykande het glögg och nybakade små munkar, brända mandlar, kolbullar och mycket mera. Hantverkarna i stadskvarteren - glasbruket, krukmakaren och flera andra små verkstäder har öppet.. Julmarknaden pågår 24 - 25 november, 1 – 2, 8 – 9 och 15 – 16 december.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum