Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen utvecklar lövskogen i nytt EU-projekt

Dela

Med hjälp av 14 miljoner kronor från EU ska myndigheter och organisationer från tre länder utveckla Östersjöregionens lövskogsområden till attraktiva besöksdestinationer.

Skogsstyrelsen ska tillsammans med projektpartners från Litauen, Polen och Sverige arbeta för att bättre utnyttja och marknadsföra lövskogens värde för turism och rekreation. Från Sverige deltar Region Blekinge, länsstyrelsen i Blekinge län och Skogsstyrelsen.

De kommande tre åren ska bland annat en gemensam strategi för lövskogsturism tas fram och besöksmål i Östersjöregionen ska utvecklas. Flerspråkiga appar och utställningar ska tas fram för att informera, tillgängliggöra och öka värdet av ett skogsbesök.

– Lövskogen har många värden utöver timmer och massaved. Det finns en outnyttjad potential i våra lövskogar både för turism och rekreation. Det ska bli spännande att utveckla dessa värden tillsammans med representanter från besöksnäring, skogsbruk och naturvård. Tillsammans kan vi få till stånd en långsiktigt hållbar förvaltning och turism, särskilt i skyddade lövskogar som är projektets huvudfokus, säger Ola Runfors, projektledare, Skogsstyrelsen.

Det treåriga projektet Attractive Hardwoods godkändes den 28 april av Södra Östersjöprogrammet, ett gränsregionalt samarbetsprogram med fem länder och 25 kustregioner. Där kan projektmedel sökas för bland annat utveckling av natur- och kulturarv.

Mer information:
Ola Runfors, projektledare, Skogsstyrelsen, 0457– 45 51 84
Ulrika Lamberth, pressansvarig, Skogsstyrelsen, 036– 35 93 30

Nyckelord

Dokument

Länkar

Om

Skogsstyrelsen
Skogsstyrelsen
Skeppsbrogatan 2
553 29 Jönköping

036-35 93 00http://www.skogsstyrelsen.se

Skogsstyrelsen – en lokalt förankrad myndighet med uppdragsverksamhet

Skogsstyrelsen är en myndighet för frågor som rör skog. Vi finns över hela landet med huvudkontor i Jönköping. Vår uppgift är att verka för att skogen sköts så att de skogspolitiska mål som beslutats av riksdagen kan nås. Målen för produktion och miljöhänsyn är jämställda. Den lokala förankringen är viktig för oss. Vår vision är ”Skog till nytta för alla”.

Följ Skogsstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skogsstyrelsen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum