Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsens kontor i Nordmaling stängs från årsskiftet

Dela
Skogsstyrelsen kommer att stänga kontoret i Nordmaling från och med årsskiftet. De tre personer som berörs kommer istället att flytta till kontoret i Umeå.

I samband med att nuvarande hyresavtal går ut vid årsskiftet har en översyn gjorts som lett fram till beslutet att säga upp hyresavtalet och stänga kontoret.

– Vi ser kontinuerligt över vår organisation så att den är så effektiv som möjligt och motiven till att vi stänger kontoret är flera. Inte minst har vårt arbetssätt förändrats de senaste åren med nya digitala verktyg men också som en följd av pandemin. Möjligheten till att jobba på distans gör att närvaron på kontoren varierar och stundtals är låg och vi kan inte fortsätta ha för mycket tomma ytor, säger distriktschef Carina Jensen vid Skogsstyrelsens distrikt i Södra Västerbotten.

De personer vid kontoret i Nordmaling som berörs kommer istället att utgå från kontoret i Umeå. I juni i år kommer samtidigt det 30-tal medarbetare som finns på kontoret i Umeå att flytta till nya lokaler, också det en del i arbetet med att effektivisera lokalkostnader.

Skogsstyrelsen finns representerat över hela landet med ett 70-tal kontor fördelat på 22 distrikt. Huvudkontoret ligger i Jönköping.

Mer om vår organisationOrganisation - Skogsstyrelsen

Mer information:
Carina Jensen, distriktschef, Södra Västerbottens distrikt, Skogsstyrelsen, 090-15 83 45, 070 – 606 83 16, carina.jensen@skogsstyrelsen.se

Presstjänst: 036-35 94 91, pressjour@skogsstyrelsen.se
Vår presstjänst är tillgänglig vardagar kl. 8.00–16.30

Länkar

Om

Skogsstyrelsen
Skogsstyrelsen
Skeppsbrogatan 2
553 29 Jönköping

036-35 93 00http://www.skogsstyrelsen.se

Skogsstyrelsen är en myndighet för frågor som rör skog. Vår uppgift är att verka för att skogen sköts så att de skogspolitiska mål som beslutats av riksdagen kan nås. Målen för produktion och miljöhänsyn är jämställda.

Skogen ska brukas på ett hållbart sätt så att även framtida generationer kan ha nytta av den. 

Skogsstyrelsen sorterar under Landsbygds- och infrastrukturdepartementet.

Den lokala förankringen är viktig för oss. Vi har kontor på cirka 75 platser runtom i landet. Vårt huvudkontor ligger i Jönköping.

Vår vision är ”Skog till nytta för alla”.

Följ Skogsstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skogsstyrelsen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum