Svenska Curlingförbundet

SM mixed dubbel landslag i Jönköping 4-6 februari 2021

Dela

Corona-pandemin har satt käppar i hjulet för nästan alla nationella tävlingar. Men nu är det klart att SM mixed dubbel landslag kommer att avgöras i Jönköping 4-6 februari. Deltagande lag blir aktiva som ingår i landslagstrupp som fortfarande har möjligheter att tävla och som inte berörs av gällande restriktioner.

Oskar Eriksson vid VM mixed dubbel 2019. Foto: © WCF
Oskar Eriksson vid VM mixed dubbel 2019. Foto: © WCF

– Det här blir en värdemätare för de fem mixed dubbel lagen som ingår i vår långsiktiga satsning inom disciplinen. Resultatet i SM mixed dubbel kommer att vara en viktig del i den helhetsbedömning som ligger till grund för VM-uttagningen som görs senast en månad före VM, säger förbundskapten Alison Kreviazuk.

VM i mixed dubbel, som också är OS-kvalificerande, spelas i slutet av april i Schweiz.
Spelort är ännu ej bestämt. 

SM-tävlingarna Jönköping Nationalarena startar torsdag 4 februari och avslutas med semifinal och final lördag 6 februari med livesändningar i SVT Play och SVT 1.

Lagen spelar en grundserie torsdag-fredag där alla möter alla. Vinnaren efter avslutad grundserie går direkt till SM-final lördag 6 februari kl 15:00. Lag med placering 2-3 spelar semifinal lördag 6 februari kl 11:00.

Spelprogram och liveresultat 

Sändningstider SVT, lördag 6 februari.

Semifinal: SVT Play kl 11:00
Final: SVT 1 kl 15:00

Mästarmötet Edin-Hasselborg i SVT

Och söndag 7 februari väntar mer toppcurling för alla curlingfans. Då avgörs “Mästarmötet” där lag Hasselborg möter lag Edin i en direktsänd match i SVT 1. Matchen spelas i Jönköping och i curlingarenan som nyligen utsetts till Sveriges första nationalarena för curling. 

– Det ska bli så himla roligt att möta våra vänner. Det är lite av en dröm att få prova på att spela mot ett av världens bästa herrlag. Och alla chanser vi får där man kan få känna lite hetta och lite nervositet välkomnar vi jättemycket för det är precis det vi har saknat under pandemin, säger Anna Hasselborg till SVT Sport.

Mästarmötet Edin-Hasselborg sänds i SVT 1 söndag 7 februari med sändningsstart kl 14:25.

Deltagande lag SM Mixed dubbel landslag 4-6 februari

Emma Sjödin / Niklas Edin
Almida de Val / Oskar Eriksson
Johanna Heldin / Daniel Magnusson
Therese Westman / Robin Ahlberg
Isabella Wranå / Rasmus Wranå

Mästarmötet Edin-Hasselborg

Team Edin, Karlstads CK
Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren.
Coach: Fredrik Lindberg

Team Hasselborg, Sundbybergs CK
Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs.
Coach: Wayne Middaugh

Hashtags: #svenskcurling #mästarmötet #smcurling
Nyheter, liveresultat och mer information: www.curling.se
Följ Svensk Curling på Facebook: /SwedishCurlingAssociation
Instagram och Twitter: @svenskcurling

Kontakter

Bilder

Oskar Eriksson vid VM mixed dubbel 2019. Foto: © WCF
Oskar Eriksson vid VM mixed dubbel 2019. Foto: © WCF
Ladda ned bild

Om

Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

http://www.curling.se/

Svenska Curlingförbundet bildades 1916 men då hade curling spelats i Sverige i 70 år. Den allra första klubben bildades 1852, Bohuslänska Curlingklubben i Uddevalla. Den är fortfarande aktiv och tillhör Sveriges absolut äldsta idrottsföreningar. 

Curling spelas idag i samtliga län i Sverige och Svenska Curlingförbundet har ca 3 500 aktiva medlemmar i 62 föreningar. 

Curling fanns med på de allra första olympiska vinterspelen i Chamonix 1924 men var sedan borta från OS-programmet som officiell olympisk idrott till Nagano 1998 där lag Gustafson också tog Sveriges första OS-medalj i curling. En bronsmedalj som sedan har följts av: Turin 2006: OS-guld lag Norberg, Vancouver 2010: OS-guld lag Norberg, Sotji 2014: OS-silver, lag Sigfridsson. OS-brons, lag Edin och OS i Pyeongchang 2018: OS-guld, lag Hasselborg. OS-silver, lag Edin

Svensk curling har även haft stora framgångar i Europa- och Världsmästerskap vilket gör att Sverige 2019 rankas som världsetta för både dam- och herrlag. 

Följ Svenska Curlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Curlingförbundet

Efterlängtad säsongspremiär för lag Edin i Schweiz28.8.2020 11:30:20 CESTPressmeddelande

Fjolårssäsongen fick ett abrupt slut pga Corona-pandemin med inställt VM och inställda tävlingar på den kanadensiska proffstouren. Och osäkerheten har varit stor inför upptakten av den här säsongen. Men för några veckor sedan kom beslutet att tävlingen Baden Masters i Schweiz kommer att spelas den här helgen och det är ett superladdat lag Edin (Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå och Christoffer Sundgren) som förbereder sig för premiären.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum