Region Uppsala

Smittskyddsläkaren varnar för trängsel på uteserveringar

Dela

Region Uppsala har fått uppgifter om att restauranger i Uppsala inte efterlever rekommendationerna om att se till att gästerna håller säkert avstånd från varandra.

- Vi har fått rapporter om att det rådde stor trängsel på vissa uteserveringar under tisdagen. Detta är helt oacceptabelt och innebär en ökad risk för smittspridning i Uppsala, säger smittskyddsläkare Johan Nöjd.

Smittskyddsläkaren har varit i kontakt med Uppsala kommun, som sedan i förra veckan besöker restaurangerna för att kontrollera att de följer ”Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om att förhindra smitta av covid-19 på restauranger och caféer mm”. Under onsdagen kommer ett stort antal besök att genomföras.

- Vi uppmanar såväl restauranger som restauranggäster att följa dessa föreskrifter både för sina gästers skull och för alla övriga invånares skull. Vi har fortsatt ett ansträngt läge i sjukvården med ett kontinuerligt inflöde av sjuka patienter och flera vårdavdelningar fulla med patienter med covid -19. Vi är oroliga att smittspridningen kan sätta ny fart på grund av det här beteendet, säger Johan Nöjd.

Smittskyddsläkaren har rätt att stänga ned de verksamheter som inte följer reglerna.

Nyckelord

Kontakter

Johan Nöjd, smittskyddsläkare Region Uppsala, tel 018-611 92 30

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

Nu är all verksamhet igång i Akademiska sjukhusets nya vård- och behandlingsbyggnad4.6.2020 16:58:09 CESTPressmeddelande

Nu är alla verksamheter igång i Akademiska sjukhusets nya vård- och behandlingsbyggnad, ingång 100/101. Detta firades under en invigningsceremoni den 4 juni. Totalt arbetar drygt 900 medarbetare inom ett tiotal verksamheter i huset som är Region Uppsalas enskilt största byggsatsning någonsin. Här ryms bland annat cancervård, njurmedicin, reumatologisk öppenvård, avancerad strålbehandling och operationssalar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum