Region Uppsala

Snabbare besked om bokade vaccinationstider via webbtjänsten 1177.se

Dela

Nu erbjuder Region Uppsala snabbare besked om att man har fått en bokad tid för vaccination mot covid-19. Alla som har loggat in på webbtjänsten 1177.se och fyllt i att de tar emot sms eller e-post kommer att få besked så snart bokningen är gjord.

De grupper som just nu är aktuella för vaccination får ett brev hem med förbokade tider, och så kommer det att vara även i fortsättningen. Men utöver brevkallelsen har man nu möjlighet att få information direkt när tiden är bokad.

- Det är många, även äldre, som är vana vid att använda 1177-tjänsterna och flertalet har också ställt in så att de får meddelanden från vården via sms eller e-post. Nu slipper de vänta på brevet, de får besked direkt, säger Erik Sköldenberg, chefsläkare vid Region Uppsala med ansvar för produktionsplaneringen av vaccinationerna.

Den som erbjuds vaccination får två meddelanden om bokade tider, ett meddelande för varje vaccinationstillfälle. Meddelandet finns att läsa i inloggat läge på 1177.se och om tiden inte passar kan man av- eller omboka via meddelandet.

- Vi försöker att få ut alla kallelser i god tid inför vaccinationerna, men det har förekommit att brevutskicken blir försenade. Därför är det en bra att logga in på 1177 och göra inställningen så att man får sms och e-post. Då får man kallelsen digitalt i god tid, och får sedan bekräftelsen på papper, säger Erik Sköldenberg.

Nyckelord

Kontakter

Erik Sköldenberg, chefsläkare Region Uppsala, tel 070-611 29 24

Länkar

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum