Socialdemokraternas PS Kansli

Socialdemokraterna presenterar förslag för grönare resor i Europa

Dela

Socialdemokraterna vill göra det smidigare, tryggare och grönare att resa i Europa. Idag presenterar Socialdemokraterna förslag som ska göra det enklare att välja tåget. Samtidigt vill vi ta tillvara på den klimatpotential som finns i att skapa bättre förutsättningar för ett hållbart flyg.

Socialdemokraterna vill göra det enklare att köpa tågbiljetter för resor i Europa. Tågföretag och operatörer måste tillgängliggöra information om resor och avgångar på ett användarvänligt sätt. Därtill vill vi stärka konsumentskyddet för tågresenärer så att det är starkt nog att konkurrera med flyget. Ingen ska behöva oroa sig för att bli lämnad i sticket på en perrong med hela familjen om tåget är försenat eller blir inställt.

Socialdemokraterna anser att EU ska vara drivande i att minska flygets klimatpåverkan. Vi socialdemokrater tänker arbeta för att öka andelen hållbart framställda förnybara bränslen för flyget. Rean på utsläppsrätter till flyget måste upphöra. Flyget ska stå för sin del av klimatkostnaderna – det ökar drivkrafterna till omställning i branschen.

- Det är politikens uppgift är att staka ut en hållbar riktning för framtidens resande. Ansvaret för klimatomställningen ska inte vältras över på enskilda. Istället krävs gemensamma lösningar på EU-nivå, säger Heléne Fritzon, Socialdemokraternas förstanamn i valet till Europaparlamentet.

Presskontakt

Ashkan Panahirad, pressekreterare för Heléne Fritzon

tel: 0765-365 462

mejl: ashkan.panahirad@socialdemokraterna.se

Om

Socialdemokraternas PS Kansli
Socialdemokraternas PS Kansli
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraternas PS Kansli

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraternas PS Kansli

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum