Socialdemokraterna

Socialdemokraternas kongress flyttas från maj till november 2021

Dela

Med anledning av Coronapandemin flyttar Socialdemokraterna fram sin 41:e ordinarie kongress till 3-7 november 2021. Platsen för kongressen blir som planerat Svenska Mässan i Göteborg. Det tidigare datumet var 12-16 maj 2021.

– Det är fortfarande väldigt osäkert hur coronapandemin kommer att utvecklas och därför skjuter vi upp kongressen. Vi vill öka chanserna för att så många medlemmar som möjligt ska kunna delta både på plats i Göteborg, och i ombudsval och kongressförberedelser. Att kongressen sker närmre valet kan också bli en positiv injektion i valrörelsen, säger Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad.

Mer information om kongressen 2021 kommer i samband med att en ny kallelse till kongress skickas ut till partiorganisationen. Det finns beredskap för ett eventuellt läge där kongressen begränsas i deltagarantal eller sker helt eller delvis digitalt.

Presskontakt: Emma Cederstrand,  0724 556 329, emma.cederstrand@socialdemokraterna.se

Nyckelord

Om

Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

 

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

 

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum