Apollo

SOK förlänger med Apollo

Dela
Sedan 2013 har researrangören Apollo varit officiell leverantör av träningsläger till Sveriges Olympiska Kommitté och stödprogrammet Topp och Talang. Nu förlängs samarbetet ytterligare fram till 2025 och Olympic Camp inför OS 2024 står först på agendan i november där den första OS-truppen presenteras.

Som olympisk leverantör av SOK:s träningsläger kommer Apollo, under varumärket Apollo Sports, att stå som värd för den svenska OS-truppen under olympiska läger, klusterläger och individuella träningsläger – inför kommande OS i Paris 2024 och Milano-Cortina 2026.

-Till hösten kommer vi att ha Olympic Camp inför OS 2024 på Playitas, då tar vi även ut de första svenskarna som ska tävla i Paris, säger SOK:s sportdirektör Peter Reinebo.

Apollos särskilt utvecklade sportanläggningar är grunden för samarbetet. Playitas Resort (Fuerteventura), Sivota Retreat - powered by Playitas (Grekland) samt Porto Myrina - powered by Playitas (Grekland).

-Suveräna anläggningar som vi har utvecklat tillsammans under vårt långa samarbete. Det är av stort värde för många olympiska idrotter att ha högklassiga träningsanläggningar att vända sig till året om, säger Peter Reinebo.

Konceptet Powered By Playitas har blivit synonymt med högklassiga träningsmöjligheter.

– Samarbetet med SOK innebär att vi kan kvalitetsutveckla våra anläggningar till en ännu högre nivå vad gäller infrastruktur, utrustning och service. Det ger Apollo är en viktig kvalitetsstämpel som visar att våra sporthotell erbjuder högklassiga faciliteter som passar för träning på elitnivå. Tillsammans med SOK hoppas vi kunna bidra till framtida OS-medaljer, säger Daniel Giray, sportchef på Apollo.

I november 2023 kommer SOK dessutom bjuda in stora delar av den tänkta OS-truppen 2024 till Playitas för en vecka med information om spelen, lagbygge och träning.

-Olympic Camp är ett mycket viktigt läger i vår planering mot OS i Paris. Det känns extra tryggt att då ha Apollo som värd, säger Peter Reinebo.

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum