Solna stad

Solna rankas bäst i hållbarhet och ekonomi bland Sveriges kommuner

Dela

Solna stad hamnar på tionde plats bland landets 290 kommuner i tidningen Fokus årliga ranking ”Bäst att leva”. I två kategorier tar Solna hem förstaplatsen: hållbarhet och ekonomi.

Jag känner stor stolthet över att vi rankas som en av landets bästa kommuner. Solna växer snabbt och en hållbar stadsutveckling är därför något som ständigt står i fokus. Även de ekonomiska förutsättningarna är fortsatt goda, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Tidningen Fokus rankar årligen Sveriges alla kommuner i sin lista ”Bäst att leva” där kommunerna rankas utifrån ett flertal kategorier samt i en övergripande kategori över vilken kommun som är bäst att leva i. I årets lista placerar sig Solna i topp i kategorierna Agenda 2030 och kommunal ekonomi, och på en total tiondeplats över landets bästa kommuner att leva i.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum