Solna stad

Solna stad startar klimat- och hållbarhetsnätverk för näringslivet

Dela

Solna stads klimatstrategi och målet att Solna ska vara en klimatneutral stad senast 2045 är utgångspunkten för Solna stads nya klimat- och hållbarhetsnätverk, där det lokala näringslivet bjuds in för erfarenhetsutbyte och konstruktiva rundabordssamtal.

Den 26 oktober arrangerades det första mötet i Solnas nya klimat- och hållbarhetsnätverk, med lokala företag och chefer med ansvar för hållbarhetsfrågor från flera av de svenska huvudkontor som är placerade i Solna. Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, och Victoria Johansson, miljö- och hälsoskyddsnämnden, hälsade de första deltagarna välkomna.

– Jag ser fram emot många spännande och konstruktiva samtal i det nya klimat- och hållbarhetsnätverket. När det gäller klimatomställning ligger svenska företag i framkant, och vår samverkan med näringslivet i Solna är en förutsättning för hållbar utveckling i staden, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

– För att nå de högt ställda målen i stadens klimatstrategi behöver vi gemensamt öka takten i arbetet och samarbeta för att minska klimatutsläppen. Med 10 000 företag och 90 000 arbetsplatser i Solna har näringslivet en nyckelroll att spela i omställningen. De lokala företagen har många goda exempel och idéer som nu kan inspirera och motivera fler inom ramen för det nya nätverket, säger Victoria Johansson, miljö- och hälsoskyddsnämndens ordförande, Solna stad.

Tillsammans för klimatet

Klimat- och hållbarhetsnätverket kommer att träffas med jämna mellanrum för rundabordssamtal och erfarenhetsutbyten, med utgångspunkt i Solna stads klimatstrategi och målsättningen att Solna ska vara en klimatneutral stad senast 2045. Nätverket är en del i Solna stads satsning ”Tillsammans för klimatet”.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum