Örnsköldsviks Kommun

Solstrålen i Solberg har fått ny ägare

Dela

Örnsköldsviks kommun har sålt ”Solstrålen” i Solberg och ger därmed en ny ägare möjlighet att utveckla fastigheten

Örnsköldsviks kommun har sålt fastigheten Örnsköldsvik Solberg 1:130 och 1:171, den så kallade ”Solstrålen” i Solberg. Byggnaden inrymmer ett antal lägenheter som stått tomma en längre tid samt en samlingslokal som idag nyttjas av hemtjänsten och för olika arrangemang i bygden. För att säkerställa hemtjänstens och de kringboendes tillgång till lokaler kommer kommunen fortsatt att hyra den delen av byggnaden.


– Vi ser att denna lösning både tillgodoser nuvarande nyttjares intressen samtidigt som en ny fastighetsägare får möjlighet att utveckla fastigheten, säger kommunens fastighetsstrateg Marcus Elfving.

Nyckelord

Kontakter

Marcus Elfving, fastighetsstrateg Örnsköldsviks kommun
0660-884 30, 070-2919212

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum