Norrköpings kommun

Sommar i city utökas i år

Dela
För tredje året införs Sommar i city i Norrköping, i år med fler aktiviteter, konst, spel och nya mötesplatser för sköna sommardagar i centrum.
Sankt Persgatan ingår i årets Sommar i city. Bild: Norrköpings kommun
Sankt Persgatan ingår i årets Sommar i city. Bild: Norrköpings kommun

Mer växtlighet, fler sittmöbler, spel och aktiviteter. Det kan besökarna i centrala Norrköping förvänta sig från 1 juni till 31 augusti. Genom Sommar i city arbetar Norrköpings kommun, fastighetsägare och näringsliv tillsammans genom NKPG City, för att skapa en trygg och levande stadskärna.

– Det här är bra för det lokala näringslivet, främst besöksnäringen, där vi gör Norrköping city till en ännu attraktivare plats – både för Norrköpingsbor och besökare, säger Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande.

Sankt Persgatan får hängmattor, matsäcksbord och pingisbord och Olai kyrkogatas sommarkänsla förlängs i år upp mot Nya torget. På Hötorget kommer en bild, skapad av lokala konstnären Åsa Kummu, att målas på marken. Bilden delas sedan upp i nio ”pusselbitar” som visas på olika platser. Motivet är Norrköpings konstmuseums bidrag till stadsrummet. Det kommer också finnas pingisbord vid kultur- och fritidskontorets sommaröppna fritidsbank på Hötorget, där bollar och rack finns att låna.

– Det känns väldigt bra att göra den här aktiviteten tillsammans – det är hela syftet med NKPG City. När vi tillsammans hjälps åt att utveckla staden till en attraktiv plats för alla Norrköpingsbor och besökare. Vi startar med invigning och marknadsafton fredagen den 2 juni, säger David Nilsson, vd för NKPG City.

Samarbetet med Linköpings universitet fördjupas också. De kommer att mäta luftkvalitet och människors rörelsemönster i stadsrummet. Universitetet har också utformat ett interaktivt digitalt spel som kommer att finnas på Chamberts plats, den lilla parken vid gamla Pingstkyrkan mellan Sankt Persgatan och Skomakaregatan.

– Förhoppningen är att Sommar i city ska skapa nya mötesplatser och ge utrymme för sommaraktiviteter i centrum. Och genom samarbetet med universitetet får vi data som kan hjälpa oss i den framtida stadsplaneringen, säger Daniella Ring, projektledare vid samhällsbyggnadskontoret.

Kontakt:
Sophia Jarl (M)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 0725-83 69 66

Daniella Ring
Titel: projektledare samhällsbyggnadskontoret, Norrköpings kommun
Telefon: 0761-27 18 00

David Nilsson
Titel: vd NKPG City
Telefon: 0704-27 91 16

________________________________________

Avsändare: Linda Månzén, pressansvarig
Telefon: 0725-84 72 15

Bilder

Sankt Persgatan ingår i årets Sommar i city. Bild: Norrköpings kommun
Sankt Persgatan ingår i årets Sommar i city. Bild: Norrköpings kommun
Ladda ned bild
Karta: Norrköpings kommun
Karta: Norrköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Start för konstnärligt pilotprojekt i Skärblacka29.5.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Projektet "Skärblacka – Konst och gestaltad livsmiljö" ska bidra till ny kunskap om hur konstnärliga värden kan stärkas i samhällets gemensamma rum. Pilotprojektet är det första i sitt slag och bakom satsningen står Norrköpings Konstmuseum och Östergötlands museum. Välkommen att träffa konstnärerna Mika Liffner och Anna Märta Danielsson i samband med en första publik workshop den 31 maj kl. 12.00–16.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum