Göteborg & Co ABGöteborg & Co AB

Sommarjobbare ger 4000 elskåp ett ansiktslyft med illustrationer från Göteborg

Dela

År 2021 fyller Göteborg 400 år och nu tjuvstartar jubileet med en uppfräschning av Göteborg Energis elskåp. I sommar kommer 4000 skåp att prydas med illustrationer från tio olika stadsdelar. 50 feriearbetare är på plats och gör jobbet.

Arbetsledare Carl Alvelid med sommarjobbare Gustav Kemlin
Arbetsledare Carl Alvelid med sommarjobbare Gustav Kemlin

Projektet är ett samarbete mellan Göteborg & Co, Göteborg Energi Nät AB, som äger skåpen och flera andra aktörer i Göteborgs Stad.

– Pandemin hotade att göra en stor del av stadens feriearbetande ungdomar sysslolösa i sommar. Därför kavlade vi upp ärmarna för att hitta nya möjligheter. Många elskåp behöver en uppfräschning och det känns extra roligt att vi nu kan göra dem fina med illustrationer som skapats inför 2021-jubileet, säger Anette Myrheim, kommunikationsdirektör på Göteborg Energi.

Projektet innebär att Göteborg Energi fördubblar antalet sommarjobbare. 50 ungdomar och sju handledare kommer i olika omgångar under juli och augusti att jobba med elskåpen. Beroende på väder och vind kan upp till 4000 elskåp hinnas med.

- De tio olika illustrationerna är hämtade ur ett digert material om göteborgarnas favoritplatser inför 400-årsjubileet, berättar Therese Brusberg, chef för Göteborgs 400-årsjubileum 2021, på Göteborg & Co. Och det är extra roligt att det bidrar till att skapa sommarjobb för ungdomar i staden.

Föreningen Göthenburgo har samlat in förslag på platser och byggnader från invånare i Göteborgs alla stadsdelar. Dessa har sedan illustrerats av 10 olika illustratörer, en från varje stadsdel. Totalt 100 illustrationer kommer att visas i en utställning på Milleniumplatsen utanför Stora Teatern från mitten av augusti 2020. Till jubileumsåret 2021 kommer de 100 illustrationerna sättas ihop till en hel Göteborgskarta.

Mer information om illustrationerna finns här: http://www.goteborg2021.com/jubileumsprojekt/hela-stadens-galleri/

Motiv på elskåpen och konstnärer

Gamlestadstorget: Johan Leion

Hisingsbron – Frihamnen: Rocío Soto 

Härlanda fängelse – Kåken: Antonina Shypotilo      

Ruddalen: Mia Herman

Saltholmen: Ann-Kathrin Görisch

Saluhallen: Tamara Kryvolap

Slottsskogen: Mikel Nilsson

Tuve kyrka: Annie Simlund

Vårväderstorget: Sifen Wibell

Vättlefjäll: Lars Daniel Rehn

Nyckelord

Kontakter

Therése Brusberg, chef Göteborgs 400-årsjubileum 2021
Nås via receptionen Göteborg & Co, 031-368 40 00

Cecilia Erdalen, presschef på Göteborg Energi, 070-466 04 28, cecilia.erdalen@goteborgenergi.se

Bilder

Arbetsledare Carl Alvelid med sommarjobbare Gustav Kemlin
Arbetsledare Carl Alvelid med sommarjobbare Gustav Kemlin
Ladda ned bild
Sommarjobbarna Hugo Göransson och Eyakem Beyene
Sommarjobbarna Hugo Göransson och Eyakem Beyene
Ladda ned bild

Länkar

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

År 2021 fyller Göteborg 400 år. Det firar vi genom att tillsammans göra Göteborg till en ännu bättre plats. Hela vägen fram till jubileumsåret. Och långt därefter.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

Kom och njut poesi och musik på lunchrasten14.10.2020 07:00:00 CESTPressmeddelande

Nu är det dags. I det första av höstens tre Fönsterpoesi live från Lagerhuset, den 16 oktober kl.12.30, får vi möta två poeter med olika bakgrund och olika uttryck. Jörgen Lind och Segal Mohamed. Mellan deras framträdanden blir det munspel framfört av Åsa Gustafsson. Tag plats på parkeringen framför huset eller klicka in er på livestreamningen som sker via arrangemangets event på Facebook. Näringslivsgruppen Göteborg & Co är en av huvudpartners till Fönsterpoesi.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum