Solna stad

Sommarlovet i Solna börjar med festival

Dela

Solna stad bjuder tillsammans med föreningslivet på en två veckors sommarlovsfestival i Skytteholmsparken – måndag till torsdag från den 17 juni.

Skolavslutningen har traditionsenligt firats med aktiviteter på Skytteholmsfältet på skolavslutningsdagen. I år förlängs firandet till åtta dagar och förläggs istället till sommarlovets två första veckor. På dagtid från den 17-27 juni, måndag till torsdag, pågår sommarlovsfestivalen i Skytteholmsparken.

– Med den nya festivalen vill vi bjuda på en inspirerande start på sommarlovet och en meningsfull fritid för Solnas barn och unga, samtidigt som föreningslivet får chansen att visa upp sitt rika utbud av aktiviteter, säger Peter Edholm, kultur- och fritidsnämndens ordförande, Solna stad.

Aktiviteter måndag till torsdag

Från måndag till torsdag mellan klockan 10.00 och 16.00 bjuds det på aktiviteter varje dag i Skytteholmsparken, som till exempel klättertorn, speedstack, bubble balls, frisbeegolf, bowling och vattenrutschkana. Festivalens första vecka bjuder bland annat på segling med det hundraåriga fartyget Constantia, cirkusskola med jonglering, lindans och enhjuling samt Tekniska Muséets MakerTour.

Prova på sporter

Solnas idrottsföreningar är också på plats och visar upp sig med till exempel skytte, fäktning, dans, orientering och kampsport. Några sporter håller till i Skytteholmsskolans gymnastiksalar, men de flesta finns ute i parken.

Sommarjobb på festival

Sommarlovsfestivalen arrangeras av kultur- och fritidsförvaltningen och sysselsätter även tolv sommarjobbare under festivalveckorna.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum