Örnsköldsviks Kommun

Sörlidenområdet rustas för ökad gemenskap och aktivitet – planerna presenteras 3 maj

Dela

Örnsköldsviks kommun, Övikshem och Sörliden-Valla samverkansförening har tillsammans arbetat fram förslag på hur bostadsområdet Sörliden kan utvecklas. Konkreta åtgärder påbörjas i sommar.

Bostadsområdet Sörliden
Bostadsområdet Sörliden

I februari 2017 startade ett samverkansprojekt för att gemensamt lyfta bostadsområdet Sörliden i Örnsköldsvik. Sedan dess har en samverkansgrupp bestående av representanter för Örnsköldsviks kommun, Övikshem och Sörliden-Valla samverkansförening arbetat fram förslag till åtgärder med syfte att utveckla området, öka trivsel och möjlighet till aktivitet.

I sommar startar upprustningen där flera av de idéer som tagits fram kommer att genomföras. Bland annat skapas en yta för spontanidrott och en ny mötesplats för alla åldrar, mitt i bostadsområdet.

På en pressträff 3 maj offentliggör samverkansgruppen skisser och tidplaner för Sörlidenområdet. Då tillkännages även vinnaren i en tävling om att ge namn till den blivande spontanidrottsytan.


Media hälsas varmt välkomna
Tid: Torsdag 3 maj, kl 14:00
Plats: Sörliden-Vallas samlingslokal, Sörbyvägen 10, Örnsköldsvik

Nyckelord

Kontakter

Cecilia Ek, landskapsarkitekt, samhällsbyggnadsförvaltningen, 070– 348 15 29
Anna Pettersson, verksamhetsutvecklare, konsult- och serviceförvaltningen, 070 – 256 51 26.
Maria Ölund, förvaltare Övikshem, 0660 – 29 93 62.
Bert Grundström, Sörliden-Valla samverkansförening, 0660 – 26 50 76.

Bilder

Bostadsområdet Sörliden
Bostadsområdet Sörliden
Ladda ned bild

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

Pressinbjudan – så ska partnerskap ge vetenskapligt lyft inom Örnsköldsviks kommunkoncern21.3.2019 08:02:00 CETPressinbjudan

I samband med signering av partnerskap mellan Örnsköldsviks kommun och Mittuniversitetet (26 mars) respektive Umeå universitet (8 april) är media välkomna att ta del av hur det samarbete som inleds ska bidra till vetenskapligt baserad verksamhetsutveckling inom Örnsköldsviks kommunkoncern. För universiteten innebär samarbetet konkreta utmaningar för akademisk forskning och en ökad närvaro i samhället.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum