Specsavers Sweden AB

Specsavers i Köping får optikerkedjans nya inredningskoncept

Dela

Wenche Sörvåg har drivit Specsaversbutik i Köping sedan 2011, och det ökande intresset för att ta hand om sin ögonhälsa via en synundersökning har lett till utökade öppettider. Nu får butiken optikerkedjans nya skandinaviska inredningskoncept som svarar mot kundernas krav på en modern och professionell optikerbutik. På fredag, 27 november, är det nyinvigning, en coronaanpassad nyinvigning.

Nya tider ställer nya krav på Specsavers butiker, det har inte minst märkts i skuggan av pandemin som medfört nya stränga krav på säkerhetsåtgärder. Men det finns också mycket annat som butikerna måste leva upp till för att kunderna ska trivas, och därför rullas ett helt nytt butiksinredningskoncept ut i landets Specsavers butiker:

– Man har undersökt vad våra kunder efterfrågar, och det handlar bland annat om att känna sig välkomnad i en professionellt och snygg miljö – åtgärder som ska matcha det vi erbjuder i butiken, säger Wenche Sörvåg, butiksägare. 

Hon började sin resa i optikbranschen vid millennieskiftet, och äger sedan 2011 butiken i Köping. Och trycket på butiken är högt:

– Efterfrågan är väldigt stor på glasögon i Köping med omnejd. Därför har vi utökat öppettiderna till 8-18 på vardagar. Vi märker att kunderna är mer måna och pålästa om sin ögonhälsa idag än för några år sedan, och många är medvetna om att man hos en optiker idag till exempel kan upptäcka begynnande ögonsjukdom. Ja, dessutom har ju glasögon blivit mer av en modeaccessoar – det finns nog flera skäl att trycket är så stort just nu, säger Wenche Sörvåg.

Och vad vore väl mer lämpligt än att butiken, liksom så småningom alla Specsavers butiker i landet, nu får ett helt nytt butiksinredningskoncept. Upplevelsen ska bli mer välkomnande, kunderna ska lättare hitta rätt i butiken. Designmässigt får butiken en mer nordiskt ljus look med vita väggar, trägolv, ny belysning och rena färger. 

– För oss var det självklart att satsa på en ombyggnad i butiken. Våra kunder uppskattar en trevlig atmosfär, och de ska får mer av sitt besök än de förväntar sig. Det är viktigt i vårt jobb som ju ofta handlar om att hjälpa folk med olika slags besvär och problem med synen. Sedan har vi ju modebiten av jobbet, och det är samma där – de ska kunna prova glasögon i en miljö som känns både inspirerande och trygg, säger Wenche Sörvåg.

27 november är det nyöppning i butiken och då blir det en festlig helg med erbjudanden och kampanjer. 

– Givetvis med stort fokus på hög hygienstandard och coronaanpassade åtgärder i butiken, säger Wenche Sörvåg.

Nyinvigning

På dagen för nyinvigningen öppnar Specsaversbutiken på Storgatan 16 i Köping klockan 9.00, det vill säga en timme senare än vanligt på vardagar. Nyinvigningen firas med goodiebags och fri synundersökning vid köp av glasögon. Personalen använder visir och annan skyddsutrustning. 

Alla är välkomna att titta på den nya butiken, men inte i stora sällskap. Personalen kommer att hålla koll på antalet kunder som släpps in i butiken för att göra det möjligt för kunder att hålla avstånd till varandra. Kunder som har bokat en tid kommer att prioriteras. 

Kontakter

Wenche Sörvåg-Bly, butiksägare Specsavers i Köping, wenche.sorvag@specsavers.se, 073-8045472

Bilder

Om

Specsavers Sweden AB
Specsavers Sweden AB
Box 205
401 23 Göteborg

http://www.specsavers.se

Välkommen till Specsavers

Specsavers är en av Sveriges största optikkedjor. Genom att erbjuda bra 
priser, god service och hög professionell kunskap ger Specsavers sina 
kunder värde för pengarna. Specsavers är ett familjeägt företag som 
grundades 1984 på Guernsey. Företaget har över 1 600 optikbutiker med cirka 
30 000 medarbetare i Storbritannien, Irland, Nederländerna, Sverige, Norge, 
Danmark, Finland, Spanien, New Zealand och Australien. Specsavers erbjuder 
produkter av hög kvalitet till fördelaktiga priser. Specsavers etablerade 
sig i Sverige 2004 och har idag drygt 115 butiker. 

Följ Specsavers Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Specsavers Sweden AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum