Järfälla Kommun

Stabilt resultat när företagarna i Järfälla bedömer kommunens service

Dela

Företagarna i Järfälla är nöjda med kommunens service och ger Järfälla betyget 72 på en 100-gradig skala, vilket är ett bra resultat som står sig väl i Stockholms län. Särskilt ärendeslaget serveringstillstånd ges ett bra betyg.

Varje år genomför Järfälla en nöjd kund-indexundersökning (NKI) bland de företagare som haft ärenden hos kommunen. De ärendeslag som mäts är brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll samt serveringstillstånd.

  • Järfällas resultat är detsamma som förra året och är ett av de bättre resultaten bland kommunerna i Stockholms län.
  • Serveringstillstånd är det ärendeslag som får bäst betyg i Järfälla med 92 av 100 vilket är bland de högsta i landet.
  • Såväl bygglov som brandskydd tar rejäla kliv framåt. Bygglov från 65 till 69, och brandskydd från 76 till 82.

– Det är glädjande att vi kan behålla det fina betyget från förra året. Det är ett kvitto på att vi fokuserar på rätt saker i vårt arbete med att förbättra servicen till företagen i kommunen. Särskilt roligt är det självfallet att betyget för serveringstillstånd är det tredje bästa i regionen, men också att betyget för bygglov ökar markant – en väl fungerande bygglovsprocess är en viktig kugge i en expanderande kommun som Järfälla, säger Fredrik Persson, näringslivschef i Järfälla.

Undersökningen genomförs tillsammans med 55 andra kommuner som ingår i Stockholm Business Alliance.

Mer information

Fredrik Persson, näringslivschef på Järfälla Näringsliv AB, fredrik.persson@jarfalla.se, 08-580 285 99

Nyckelord

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Pulshöjande aktiviteter ger bättre betyg visar forskning i Järfälla29.11.2018 07:01Pressmeddelande

Kan ett kort och intensivt träningspass före lektion leda till bättre resultat? Ja, absolut! Eleverna i forskningsprojektet ”Rörelse för bättre hälsa och inlärning” har i genomsnitt höjt sina betyg i svenska och engelska och mår dessutom mycket bättre. Fler skolor i Järfälla är nu på väg att testa konceptet och Izabela Seger, lektor och idrottslärare på Björkebyskolan är inbjuden att föreläsa runt om i landet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum