Järfälla Kommun

Stabilt resultat när företagarna i Järfälla bedömer kommunens service

Dela

Företagarna i Järfälla är nöjda med kommunens service och ger Järfälla betyget 72 på en 100-gradig skala, vilket är ett bra resultat som står sig väl i Stockholms län. Särskilt ärendeslaget serveringstillstånd ges ett bra betyg.

Varje år genomför Järfälla en nöjd kund-indexundersökning (NKI) bland de företagare som haft ärenden hos kommunen. De ärendeslag som mäts är brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll samt serveringstillstånd.

  • Järfällas resultat är detsamma som förra året och är ett av de bättre resultaten bland kommunerna i Stockholms län.
  • Serveringstillstånd är det ärendeslag som får bäst betyg i Järfälla med 92 av 100 vilket är bland de högsta i landet.
  • Såväl bygglov som brandskydd tar rejäla kliv framåt. Bygglov från 65 till 69, och brandskydd från 76 till 82.

– Det är glädjande att vi kan behålla det fina betyget från förra året. Det är ett kvitto på att vi fokuserar på rätt saker i vårt arbete med att förbättra servicen till företagen i kommunen. Särskilt roligt är det självfallet att betyget för serveringstillstånd är det tredje bästa i regionen, men också att betyget för bygglov ökar markant – en väl fungerande bygglovsprocess är en viktig kugge i en expanderande kommun som Järfälla, säger Fredrik Persson, näringslivschef i Järfälla.

Undersökningen genomförs tillsammans med 55 andra kommuner som ingår i Stockholm Business Alliance.

Mer information

Fredrik Persson, näringslivschef på Järfälla Näringsliv AB, fredrik.persson@jarfalla.se, 08-580 285 99

Nyckelord

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Efterlängtad byggstart för Veddestabron i Barkarby18.3.2019 14:23:36 CETPressmeddelande

Idag tog Järfälla kommun och Trafikverket det första spadtaget för Veddestabron. Bron blir en viktig pusselbit i den nya staden som växer fram i Barkarby och en viktig del i den stora regionala infrastruktursatsning som görs här för resenärer i hela Stockholmsregionen: en ny stad och en ny kollektivtrafikknutpunkt där direkt anslutning mellan tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg gör att fler människor i regionen har möjlighet att bo, leva, arbeta och studera där de vill.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum