Göteborg & Co AB

Stämningsfull körsång och kända artister intar Kungstorgets scen den 15–19 december

Dela

Under årets stora julsatsning ”Julscen på Kungstorget” i centrala Göteborg blandas magisk körsång med såväl pirriga debutanter som mer etablerade artister. Här kan du njuta av spännande artister som Maja Francis, Arvingarna och världsstjärnan Malena Ernman. Fler julupplevelser finns runt hörnet, till exempel kan man lyssna till julsånger från vallgraven längs kanalen via Paddanbåtarna eller kliva rakt in Göteborgs 400-åriga historia genom en unik filmupplevelse i Bältespännarparken.

Foto copyright: 
Arvingarna. Foto: Emelie Lager
Malena Ernman. Foto: Elisabeth Frang
Maja Francis. Foto: Luger
Foto copyright: Arvingarna. Foto: Emelie Lager Malena Ernman. Foto: Elisabeth Frang Maja Francis. Foto: Luger

– Det känns fantastiskt att kunna presentera de här artisterna kostnadsfritt för göteborgarna och öka på julstämningen ytterligare. Det blir ett brett program där de flesta kan hitta något de kan tycka om. Kom hit och trivs, håll avstånd och njut, säger Daniel Johansson producent på Göteborg & Co för Julstaden.

Program Julscen på Kungstorget

Onsdag 15 december
16.15–16.45 Jorge Alcaide
17.15–18.00 Härlanda Voces
19.00–20.00 Kristoffer Åström och Jennie Abrahamsson (ger varsin solo-konsert efter varandra och ersätter Marie Boine)

Kristofer Åströms musikaliska bana inleddes i början av 1990-talet som gitarrist, sångare och låtskrivare i bandet Fireside. Nu får Göteborgspubliken möjligheten att se Kristofer i en avskalad solo-konsert.

Jennie Abrahamsons femte album Reverseries släpptes i början av 2017 och hyllades av kritikerna, bland annat med full pott (10/10) i Sonic Magazine. Nu förärar hon Göteborg med ett exklusivt besök och konserten blir ett avskalat solo-set med Jennie och ett piano.

Torsdag 16 december
16.15–16.45 Julia Frej
17.15–18.00 Hisingens kulturskola
19.00–20.00 Maja Francis

Maja Francis har beskrivits som en “emo-version av Dolly Parton”. Hennes sound är unikt, intimt och känslomässigt. En stigande stjärna helt klart och många är taggade på att se henne i Göteborg.

Fredag 17 december
16.15–16.45 Månhunden
17.15–18.00 Lodolakören
19.00–20.00 Adolphson & Falk

Adolphson & Falk kan se tillbaka på en karriär som sträcker sig över 50 år! En imponerande bedrift som innehåller såväl svenska melodifestivalbidrag, populära radiomedverkanden och såklart julklassikern framför andra – Mer Jul, med över 37 miljoner streamningar online.

Lördag 18 december
16.15–16.45 Rasmus Blomberg
17.15–18.00 Gothia Show Chorus
19.00–20.00 Arvingarna

Arvingarna är ett av Sveriges mest älskade band och har varit aktiva i över 30 år! Allt började i en replokal i Partille 1989 och 32 år senare har Arvingarna hunnit medverka i melodifestivalen fem gånger, representerat Sverige i Eurovision Song Contest och haft över 20 låtar på svenska topplistor.

Söndag 19 december
16.15–16.45 Lily Arbor
16.50–16.55 Bragi framför Göteborgs egen julsång ”Jul i Göteborg”
17.15–18.00 GUK – Göteborgs Ungdomskör
19.00–20.00 Malena Ernman

Malena Ernman är en av få artister som lyckas med konststycket att kombinera en operakärriär i världsklass med att nå en bred publik. Hon har haft ledande roller på operahusen i Paris, Wien, Amsterdam och hennes skivor har sålt trippel-platina. Missa inte chansen att se en äkta internationell superstjärna på Kungstorget.

Mer information om alla uppträdande artister finns här: https://www.goteborg.com/evenemang/julscen-pa-kungstorget

Julkonsert med Augustifamiljen online 21 december

I år hålls det en julkonsert till förmån för Stadsmissionen på Pustervik med välkända artister som Augustifamiljen, Bo Sundström och Mia Skäringer på scen. Konserten sänds online på gp.se den 21 december helt gratis och i samband med sändningen går det också att swisha pengar till Stadsmissionen viktiga arbete. Konserten är ett samarbete mellan Göteborg & Co, Göteborgs-Posten och Stadsmissionen.

Mer information om jul i Göteborg och fler pressbilder: https://via.tt.se/pressmeddelande/julstaden-goteborg-bjuder-pa-fyra-nyheter-och-en-arsgammal-favorit-nu-ar-julen-har?publisherId=2567142&releaseId=3311203

Fler julupplevelser kan man även läsa om på www.goteborg.com/guider/jul-i-goteborg/

Kontakter

Bilder

Foto copyright: 
Arvingarna. Foto: Emelie Lager
Malena Ernman. Foto: Elisabeth Frang
Maja Francis. Foto: Luger
Foto copyright: Arvingarna. Foto: Emelie Lager Malena Ernman. Foto: Elisabeth Frang Maja Francis. Foto: Luger
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Box 29
401 20 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s mål är att få fler att upptäcka och välja Göteborg.
Bolagets uppdrag är att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination, så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

P3 Guld återvänder till Göteborg med nya priskategorier28.11.2022 08:49:54 CET | Pressmeddelande

Fredagen den 27 januari återvänder P3 Guld till Göteborg och Partille arena för att prisa den bästa svenska musiken från det senaste året. Denna gång leder P3-profilen och musikexperten Tina Mehrafzoon musikfesten som 2023 presenterar helt nya priskategorier så som P3 Ikon och Årets album. På scen står Zara Larsson, Thomas Stenström, Viagra Boys, Hooja, Cleo, Olivia Lobato, Deportees & Sarah Klang.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum