Skara stift

Stiftsfullmäktige i Skara stift sammanträdde på Flämslätt stifts- och kursgård

Dela

Idag sammanträdde stiftsfullmäktige i Skara stift och beslutade bland annat om årsredovisning för stiftsorganisationen och Prästlönetillgångarna i Skara stift.

Stiftsfullmäktige mandatperioden 2022-2025. Foto: Josefin Roos
Stiftsfullmäktige mandatperioden 2022-2025. Foto: Josefin Roos

Under sammanträdet beslutades bland annat om årsredovisning för stiftsorganisationen och Prästlönetillgångarna i Skara stift för 2021.

-Att efter denna pandemi, som vi hoppas ha lagt bakom oss, nu fått mötas fysiskt på ett vårfagert Flämslätt känns roligt och sammanträdet genomfördes i sedvanlig god anda, säger stiftsfullmäktiges ordförande Jan Wahn.

Stiftsdirektor Niklas Grahn och controller Carl Sandén redogjorde för Skara stifts verksamhet och Skara stifts egendomschef Gert Adolfson redogjorde tillsamans med controller Eva Löfnertz Andersson för Prästlönetillgångarnas verksamhet under det gångna året. 

Stiftsorganisationen uppvisar ett resultat för 2021 på 7 713 tkr. Det budgeterade resultatet för 2021 var -4 783 tkr, vilket gör att den positiva avvikelsen gentemot budget blev 12 496 tkr. 

-Den positiva avvikelsen förklaras bland annat av inomkyrkliga och statliga stödåtgärder, minskade personalkostnader och minskade kostnader för verksamhet som inte kunnat genomföras som planerat, säger stiftsdirektor Niklas Grahn om resultatet. 

Kontakter

Josefin RoosPressekreterare

Presstalesperson för Skara stift.
Kontaktperson för biskop Åke Bonnier samt stiftsstyrelse, domkapitel och prästlönetillgångarna i Skara stift.
Även länk till församlingar och pastorat i Skara stift.

Tel:0511-262 43Tel:0708-58 55 19josefin.roos@svenskakyrkan.se

Bilder

Stiftsfullmäktige mandatperioden 2022-2025. Foto: Josefin Roos
Stiftsfullmäktige mandatperioden 2022-2025. Foto: Josefin Roos
Ladda ned bild

Om

Skara stift
Skara stift
Skoltorget 1
532 31 Skara

+46(511)26200https://www.svenskakyrkan.se/skarastift

Skara stift är det äldsta av Svenska kyrkans stift och bildades år 1014. Stiftet består av 103 församlingar samlade i 40 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingarna och stärka deras förmåga att fullgöra den grundläggande uppgiften: fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige som består av folkvalda. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar. Stiftskansliet finns i Skara. Domkyrka är Skara domkyrka och biskop sedan 2012 är Åke Bonnier.

Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Skara stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skara stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum