Stockholms studentbostäder, SSSB

Stockholm får Sveriges största studentbostadsområde när 800 nya bostäder byggs på Lappkärrsberget

Dela

På måndagen är det invigning för de första av Stockholms studentbostäders 800 nya lägenheter som byggs på Lappkärrsberget. Nybygget gör att Campus Lappis får totalt över 3000 bostäder vilket gör att området klättrar upp på första plats över största studentbostadsområden i Sverige

Stockholm är Sveriges största studentstad men är inte den stad som har det största sammanhängande studentbostadsområdet. Detta kommer det dock att bli ändring på när Stockholms största och mest kända studentbostadsområde, Campus Lappis, blir ännu större. Under måndagen är det invigning för den första av fyra etapper som består av 297 lägenheter fördelat på fyra hus. När hela nybyggnationen på 800 bostäder är klar kommer Campus Lappis att bli Sveriges största studentbostadsområde.

– Stockholm behöver studenter för att utvecklas som kunskapsstad och Lappis är en jätteviktig plats där studenter från hela världen skaffar sig nätverk och vänner för livet. Att vi snart kommer ha Sveriges största studentbostadsområde känns jättekul, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.

Området byggdes under slutet av 1960-talet och några av de nya studentbostäderna blir de första på Campus Lappis med havsutsikt. De nybyggda husen ligger ett stenkast från en badstrand vid Östersjöns vatten.

– Vi vill skapa ett modernt och livfullt studentområde på Campus Lappis och därför gör vi en uppfräschning av hela området de kommande åren. Dessa nya bostäder blir såklart en viktig del i det, säger Ingrid.

Campus Lappis ligger i Kungliga nationalstadsparken och har direkt anslutning till Stockholms universitet och är beläget ett par kilometer från KTH.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms studentbostäder, SSSB
Stockholms studentbostäder, SSSB
Körsbärsvägen 2
114 23 Stockholm

https://www.sssb.se/

Vi har funnits i över 60 år och är störst på studentbostäder i Sverige. Vi siktar högt i enlighet med vår vision: ”Med attraktiva hem för studenter skapar vi framtid”. Vi erbjuder olika typer av studentbostäder, allt ifrån korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm. Vi är en kundnära organisation med uppdraget att vara en fastighetsägare som erbjuder kåranslutna studenter i Stockholm ett trivsamt och prisvärt boende.

Vi är i dagsläget inne i en intensiv utvecklingsfas av vårt fastighetsbestånd genom nyproduktion. Dagens fler än 8 000 studentbostäder kommer att utökas de kommande åren med mål om att bygga minst 2 000 nya studentbostäder i en takt om cirka 200 per år. Just nu pågår en utbyggnad av studentbostadsområdet Lappkärrsberget, där vi ska skapa cirka 800 nya studentbostäder.

När vi beskriver oss själva säger vi att vi är ”Av studenter. För studenter. Med studenter”. Vi drivs i stiftelseform av vår ägare och grundare Stockholms studenters centralorganisation och jobbar alltid med studenten i fokus.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

Stockholms studentbostäder bidrar med 30 000 kronor till arbetet för studenters psykiska hälsa12.12.2020 07:30:00 CETPressmeddelande

Under hösten arrangerade Stockholms studentbostäder loppet Students moving 4 health med syftet att uppmärksamma och bidra till arbetet för studenters psykiska hälsa. För varje student som sprang loppet skänkte Stockholms studentbostäder 50 kronor till organisationen Tilia. Nu står det klart att totalsumman på 30 000 kronor kommer att användas till digitala workshops om stress och prestation.

Studenter mår allt sämre psykiskt – lopp arrangeras för att vända trenden29.9.2020 07:50:00 CESTPressmeddelande

Studenter är en grupp som är överrepresenterade vad gäller psykisk ohälsa och coronapandemin har gjort problemet ännu större. För att bidra till att vända den negativa trenden arrangerar Stockholms studentbostäder tillsammans med några av de största studentkårerna loppet Students moving 4 health där de samlat in över 100 000 kronor som ska användas till att hjälpa studenter som mår dåligt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum