Stockholms stad

Stockholms stad tillsätter klimatgeneral

Dela
Annika Jacobson blir Stockholms stads klimatgeneral med uppdraget att ytterligare stärka stadens förmåga till konkreta och tydliga resultat i klimatarbetet.

Stockholms stad har ambitiösa klimatmål och staden ska vara klimatpositiv till år 2030. Stadens miljöprogram formulerar mål inom de områden där utmaningarna för Stockholm bedöms som störst – klimatpåverkan, klimatanpassning, resurshushållning och cirkulärekonomi, biologisk mångfald samt skadliga utsläpp och emissioner. Ett nytt miljöprogram är under framtagande för perioden 2024–2028.

Annika Jacobsons uppdrag är att förstärka Stockholm stads styrning och uppföljning av miljö- och klimatfrågor samt stärka stadens strategiska koncernperspektiv i frågorna. I rollen ingår även att stärka och utveckla stadens strategiska samarbeten.

– Stockholms arbete för att nå högt ställda klimatmål kräver samordning och aktiv samverkan med såväl stockholmare som lokalt näringsliv och civilsamhälle. Annikas erfarenhet och breda kontaktnät blir ett värdefullt tillskott i det klimatarbete som nu går vidare i en allt mer intensifierad fas, säger Fredrik Jurdell, stadsdirektör.

– Att ställa om till ett klimatpositivt och hållbart samhälle ställer stora krav på vår förmåga att samarbeta. Stockholm ligger redan i framkant. Här finns mycket drivkraft, innovation och kunskap, men nu behöver vi ta ännu större kliv. Jag ser mycket fram emot att i den här rollen få kroka arm med många olika aktörer i staden, säger Annika Jacobson.

Annika Jacobson har bakgrund från miljö- och klimatarbete inom såväl statlig verksamhet som inom civilsamhället. Annika kommer närmast från en roll som statssekreterare vid regeringskansliet.

Kontakter

StadsledningskontoretPresskontakt

Svarar på frågor som rör stadsledningskontorets verksamhetsområden. Kan lotsa journalister till rätt presskontakt inom Stockholms stad.

Om vi inte svarar i presstelefonen, maila gärna dina frågor så hjälper vi vidare.

Tel:08-508 29 999redaktion@stockholm.se

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum