Stockholms studentbostäder, SSSB

Stockholms studentbostäder bidrar med 30 000 kronor till arbetet för studenters psykiska hälsa

Dela

Under hösten arrangerade Stockholms studentbostäder loppet Students moving 4 health med syftet att uppmärksamma och bidra till arbetet för studenters psykiska hälsa. För varje student som sprang loppet skänkte Stockholms studentbostäder 50 kronor till organisationen Tilia. Nu står det klart att totalsumman på 30 000 kronor kommer att användas till digitala workshops om stress och prestation.

Ett symboliskt lopp med under 50 personer arrangerades tidigare i höstas. Studenterna fick springa sträckan på egen hand på ett coronasäkert sätt.
Ett symboliskt lopp med under 50 personer arrangerades tidigare i höstas. Studenterna fick springa sträckan på egen hand på ett coronasäkert sätt.

I samband med att loppet gick av stapeln kunde Stockholms studentbostäders vd Ingrid Gyllfors dela ut en check på 100 000 kronor till Tilias grundare Annso Blixt. De pengarna hade Stockholms studentbostäder samlat in genom sponsorskap för loppet och utöver de 100 000 kronorna bidrog även Stockholms studentbostäder med 50 kronor per deltagande student. 600 studenter sprang loppet vilket genererar ytterligare 30 000 kronor till Tilia. Pengarna kommer att användas till digitala workshops där studenterna får hjälp och verktyg att hantera stress kopplat till prestation.

– Studenter är en grupp som är överrepresenterade när det gäller psykisk ohälsa och därför känns det fantastiskt bra att vi kan möjliggöra de digitala workshopsen, speciellt i dessa tider. Jag vill rikta ett stort tack till alla de studenter som deltog i loppet, det är tack vare deras engagemang som vi kan belysa den viktiga frågan om studenters psykiska ohälsa, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.

Workshopsen ges på både svenska och engelska och är helt kostnadsfria för alla studenter.

Loppet Students moving 4 health arrangerades av Stockholms studentbostäder tillsammans med kårerna på Stockholms universitet, Kungliga tekniska högskolan och Södertörns högskola. Loppet var coronaanpassat genom att varje deltagare kunde springa loppsträckan på 5 km när de ville under en veckas tid.

Kontakter

Bilder

Ett symboliskt lopp med under 50 personer arrangerades tidigare i höstas. Studenterna fick springa sträckan på egen hand på ett coronasäkert sätt.
Ett symboliskt lopp med under 50 personer arrangerades tidigare i höstas. Studenterna fick springa sträckan på egen hand på ett coronasäkert sätt.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms studentbostäder, SSSB
Stockholms studentbostäder, SSSB
Körsbärsvägen 2
114 23 Stockholm

https://www.sssb.se/

Vi har funnits i över 60 år och är störst på studentbostäder i Sverige. Vi siktar högt i enlighet med vår vision: ”Med attraktiva hem för studenter skapar vi framtid”. Vi erbjuder olika typer av studentbostäder, allt ifrån korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm. Vi är en kundnära organisation med uppdraget att vara en fastighetsägare som erbjuder kåranslutna studenter i Stockholm ett trivsamt och prisvärt boende.

Vi är i dagsläget inne i en intensiv utvecklingsfas av vårt fastighetsbestånd genom nyproduktion. Dagens fler än 8 000 studentbostäder kommer att utökas de kommande åren med mål om att bygga minst 2 000 nya studentbostäder i en takt om cirka 200 per år. Just nu pågår en utbyggnad av studentbostadsområdet Lappkärrsberget, där vi ska skapa cirka 800 nya studentbostäder.

När vi beskriver oss själva säger vi att vi är ”Av studenter. För studenter. Med studenter”. Vi drivs i stiftelseform av vår ägare och grundare Stockholms studenters centralorganisation och jobbar alltid med studenten i fokus.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

Stockholms studentbostäder korad till Årets klättrare för andra året i rad7.5.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Stockholms studentbostäder, SSSB, har korats till vinnare för andra året i rad i kategorin ”Årets klättrare” i den årliga kundundersökningen Nöjd Studbo. Stiftelsen tilldelas priset för ett lyft av NKI, Nöjd Kund Index, med 2 procent till 75. Det är ett högt resultat som indikerar att hyresgästerna överlag är mycket nöjda med sin hyresvärd. Priset delades ut den 6 maj under Studentbostadsföretagens Nöjd Studbo-dag.

Stockholm misslyckas med att locka studenter som inte redan bor i Stockholm21.4.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Stockholms studentbostäders undersökning Studentbarometern (1000 universitetsstudenter som respondenter, undersökningen är genomförd av Origo Group) visar att Stockholm har svårt att locka studenter från hela landet. En svårtillgänglig bostadsmarknad och få studentaktiviteter pekas ut som en central del av problemet. En del av lösningen är att bygga fler studentbostäder i campusnära lägen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum