Stockholms studentbostäder, SSSB

Stockholms studentbostäder, SSSB, bygger 182 nya bostäder på Lappkärrsberget

Dela

Stockholms studentbostäder, SSSB, har beslutat att bygga 182 nya lägenheter på Campus Lappis. I höstas invigdes de första av 800 nya lägenheter och nu startar etapp två, som består av ett hus och en förskola. Produktionsstart är beräknad till tidig höst i år och inflyttning är planerad till juli 2023.

Under 2020 och 2021 har Stockholms studentbostäders fyra nya hus blivit färdiga för inflyttning på Lappkärrsberget vid Stockholms universitet. Totalt har 297 studentbostäder blivit färdiga i Campus Lappis. Efterfrågan har varit stor och studenterna har flyttat in i sina nya hem.

Nästa steg i utvecklingen av Campus Lappis är att i anslutning till de nya husen bygga ett lamellhus med bostäder, som också innehåller en förskola. Genom färdigställande av huset kommer en gemensam utemiljö bildas för bebyggelsen.

Nybygget bidrar till att Campus Lappis får totalt över 3000 bostäder, vilket gör det till Sveriges största studentbostadsområde.

- Genomförandet av etapp två kommer sluta cirkeln av utveckling i den nordöstra delen av Lappkärrsberget. Nyproduktionen är en helt central del i att kunna utveckla området för att över tid lyfta hela området och skapa ett ännu mer attraktivt Campus Lappis. När denna del av Lappkärrsberget blir fullt utbyggd så har vi skapat 479 nya bostäder och är på väg mot vårt långsiktiga mål med 10000 bostäder i SSSBs bestånd, säger Ingrid Gyllfors, vd för Stockholms studentbostäder.

Projektering påbörjas omgående och produktionsstart är beräknad till tidig höst i år.

- Med attraktiva hem för studenter skapar vi framtid. Det är vår vision och vi har tagit stora steg mot visionen genom att under 2020 kunna hälsa cirka 250 studenter varmt välkomna till sina nya hem på Lappkärrsberget. De nyproducerade bostäderna blev snabbt uthyrda och våra kunder är mycket nöjda med sitt nya boende. Vi arbetar hårt för att också etapp två blir lika lyckosamt som första etappen, säger Malin Söderman, projekt- och teknikchef på Stockholms studentbostäder.

Campus Lappis ligger i Kungliga nationalstadsparken och har direkt anslutning till Stockholms universitet och är beläget ett par kilometer från KTH.

Fakta om nya huset

Det nya lamellhuset som Peab börjar bygga i höst på uppdrag av Stockholms studentbostäder planeras att uppföras i sex till nio plan med totalt 182 lägenheter. I byggnaden kommer också en förskola med ett tillagningskök samt en cafélokal finnas. Fasaden smälter in i området genom sin tegelfasad och sina platta tak. Runt huset anläggs en trivsam gård samt en förskolegård och parkeringsplatser för bil och cykel. Av de 182 lägenheterna är 177 stycken 1 rum och kök mellan 21 och 24 kvadratmeter och fem stycken är planerade som 2 rum och kök på ca 34 kvadratmeter. Det finns gemensamma balkonger på flera våningsplan, en gemensam tvättstuga på första våningen och lägenhetsförråd i källaren.

Fakta om Campus Lappis

Lappkärrsberget, eller Lappis som de flesta säger, ligger i ett naturskönt område på Norra Djurgården, mitt i Nationalstadsparken med egen en beach. Det är SSSBs största och mest kända område. Här bor flera tusen studenter i egen stadsdel med bara några minuters promenad från Stockholms universitet. På Lappis blandas svenska och internationella studenter med barnfamiljer och stämningen är speciell. Området präglas främst av det klassiska boendet i studentkorridor men här finns även större lägenheter – från ett till fyra rum – det finns både förskola och lekplatser på området. Under 2020 har området utvecklats med miljöstugor, bikupor, utomhusgym och en padelbana.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms studentbostäder, SSSB
Stockholms studentbostäder, SSSB
Körsbärsvägen 2
114 23 Stockholm

https://www.sssb.se/

Vi har funnits i över 60 år och är störst på studentbostäder i Sverige. Vi siktar högt i enlighet med vår vision: ”Med attraktiva hem för studenter skapar vi framtid”. Vi erbjuder olika typer av studentbostäder, allt ifrån korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm. Vi är en kundnära organisation med uppdraget att vara en fastighetsägare som erbjuder kåranslutna studenter i Stockholm ett trivsamt och prisvärt boende.

Vi är i dagsläget inne i en intensiv utvecklingsfas av vårt fastighetsbestånd genom nyproduktion. Dagens fler än 8 000 studentbostäder kommer att utökas de kommande åren med mål om att bygga minst 2 000 nya studentbostäder i en takt om cirka 200 per år. Just nu pågår en utbyggnad av studentbostadsområdet Lappkärrsberget, där vi ska skapa cirka 800 nya studentbostäder.

När vi beskriver oss själva säger vi att vi är ”Av studenter. För studenter. Med studenter”. Vi drivs i stiftelseform av vår ägare och grundare Stockholms studenters centralorganisation och jobbar alltid med studenten i fokus.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

Stockholms studentbostäder korad till Årets klättrare för andra året i rad7.5.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Stockholms studentbostäder, SSSB, har korats till vinnare för andra året i rad i kategorin ”Årets klättrare” i den årliga kundundersökningen Nöjd Studbo. Stiftelsen tilldelas priset för ett lyft av NKI, Nöjd Kund Index, med 2 procent till 75. Det är ett högt resultat som indikerar att hyresgästerna överlag är mycket nöjda med sin hyresvärd. Priset delades ut den 6 maj under Studentbostadsföretagens Nöjd Studbo-dag.

Stockholm misslyckas med att locka studenter som inte redan bor i Stockholm21.4.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Stockholms studentbostäders undersökning Studentbarometern (1000 universitetsstudenter som respondenter, undersökningen är genomförd av Origo Group) visar att Stockholm har svårt att locka studenter från hela landet. En svårtillgänglig bostadsmarknad och få studentaktiviteter pekas ut som en central del av problemet. En del av lösningen är att bygga fler studentbostäder i campusnära lägen.

Stockholms studentbostäder bidrar med 30 000 kronor till arbetet för studenters psykiska hälsa12.12.2020 07:30:00 CET | Pressmeddelande

Under hösten arrangerade Stockholms studentbostäder loppet Students moving 4 health med syftet att uppmärksamma och bidra till arbetet för studenters psykiska hälsa. För varje student som sprang loppet skänkte Stockholms studentbostäder 50 kronor till organisationen Tilia. Nu står det klart att totalsumman på 30 000 kronor kommer att användas till digitala workshops om stress och prestation.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum