Stockholms stad

Stokabs vd slutar

Dela
Stokabs vd Veronica Thunholm slutar på egen begäran. Hon gör sin sista arbetsdag den 16 juni. Hennes tjänst väntas tillsvidare tas över av vice vd Thord Swedenhammar, som föreslås bli tillförordnad vd. I samband med detta föreslås även chefsjuristen Patricia Helanow utses till tillförordnad vice vd.

– Det här är världens roligaste jobb och arbetsplats med fantastiska kollegor. Men det handlar om att jag vill prioritera min familj och fritid och jag väljer därför att sluta jobba. Jag har länge planerat att gå i pension tidigt och nu uppstod ett lämpligt läge privat, berättar Veronica Thunholm.

Veronica Thunholm utsågs till vd för Stokab 2019 och har varit anställd på företaget i drygt 28 år. Hon har genom åren haft flera olika positioner inom företaget, bland annat som vice vd, leveranschef, produktionschef samt marknads- och försäljningschef.

– Vi är mycket nöjda med Veronica Thunholms insats som vd, säger Anders Österberg (S), ordförande i Stokabs styrelse. Veronica har tillsammans med medarbetarna framgångsrikt fortsatt att utveckla Stokab i en snabbt föränderlig omvärld. När Veronica nu väljer att lämna gör hon det i ett läge där Stokab gjort sitt starkaste resultat någonsin 2022 och med rekordstarka nöjdhetssiffror i såväl kund- som medarbetarundersökningen. Veronica lämnar alltså ett synnerligen välskött och välmående bolag med en stark position på marknaden. Det är givetvis tråkigt att Veronica väljer att sluta, men jag och styrelsen riktar ett varmt tack till henne för hennes insatser och önskar henne lycka till med det nya livet, säger Anders Österberg.

Kontaktperson:

Susanne Lekengård, kommunikationschef, 08-508 30 240, 076-12 30 240

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum