Vänsterpartiet Malmö

Stoppa höjningarna av entréavgifterna på museet

Dela
Kulturnämndens styre har aviserat en chockhöjning av entréavgifterna på Malmö museum. Anders Skans (V) frågar på kommande kommunfullmäktigemöte den 23 mars hur kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) tänker agera.
Foto Emmalisa Pauly
Foto Emmalisa Pauly

Kommunstyrelsen har en uppsiktsplikt över alla nämnder i staden.

- När nu en enskild nämnd avser att totalt svika den tidigare kulturpolitiken och därmed riskerar att orsaka långtgående negativa, både kulturella och sociala, effekter undrar jag vad kommunstyrelsens ordförande avser att göra? Detta är ett stort kulturpolitiskt svek, säger Anders Skans (V).

Grunden till beslutet är den kommunala budgeten som styret la i november och som skär ner på kulturverksamheten. Det är klassmässigt förödande att höja avgifter istället för att solidariskt bekosta verksamheterna, höjda avgifter drabbar alltid de med lägst inkomst värre än de som har gott om pengar. I detta fall riskerar det att utesluta stora grupper Malmöbor från museibesök.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto Emmalisa Pauly
Foto Emmalisa Pauly
Ladda ned bild

Dokument

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Folkfest för fred på Spånehusvägen 3 juni29.5.2023 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Sverige tar storkliv mot ett Nato-medlemskap, det är krig i Europa och runt om i världen pågår ockupationer och väpnade konflikter decennier efter decennier. Samtidigt är det tyst om Nato-motståndet och kampen för fred. Detta vill aktivistgruppen fredsfestival ändra på. Lördag 3:e juni pågår en storslagen fredsfestival i Malmö med inbjudna musiker, forskare, debattörer, politiker och aktivister: Folkfest för fred!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum