Göteborg & Co AB

Stor satsning på sommar i city för göteborgarna

Dela

Ses i city i sommar – det är parollen för en satsning med gratis upplevelser som Göteborgs Stad gör. Under sommaren fram till Kulturkalaset 1–4 september blir det bland annat Dans vid Packhuskajen, Förfesten på Heden, Musik från vallgraven och Fotbolls-EM på storbild.

Foto: Peter Kvarnström, Marie Ullnert, Beatrice Törnros, Happy Visuals, Kajskjul 8.
Foto: Peter Kvarnström, Marie Ullnert, Beatrice Törnros, Happy Visuals, Kajskjul 8.

Vid Packhuskajen håller Kajskjul 8 i sex dans -och konsertkvällar, med allt från soul, hip hop och reggae. Och som avslutning blir det dansband under Kulturkalaset med dansbana ute på kajen. 

– Jättekul att kunna bjuda göteborgarna på dans vid vattnet igen. Dansen ligger många varmt om hjärtat och jag hoppas det blir fullt på dansgolvet. Jag ska absolut dit och ta mig en svängom, säger Eva Flyborg vice ordförande i Göteborg & Co.

Göteborgarna bjuds på upplevelser inom dans, musik och sport.

– Det blir en stor satsning för göteborgare som är kvar i stan i sommar. Vi hoppas att det ska finnas något för alla. Kombinerat med Kulturkalaset så kommer det finnas mycket att uppleva som inte kostar något inträde, säger Jonas Ransgård ordförande i Göteborg & Co.

Detta kan du uppleva gratis:

Dans vid Packhuskajen  
Sex dans- och konsertkvällar anordnas på Packhuskajen tillsammans med Kajskjul 8, både inomhus och utomhus. Från 18 år på inomhusspelningarna, utomhuskvällarna är öppna för alla åldrar.

 • 13 augusti: Soul-kväll med Isaac And The Soul Company samt DJ före och efter (inomhus)
 • 20 augusti: Eric Gadd med fullt band samt DJ före och efter (inomhus)
 • 26 augusti: Hiphop-kväll med Looptroop Rockers, AKI (Labyrint), Blen m fl samt DJ före och efter (inomhus)
 • 27 augusti: Dancehall & Reggae Bashment, live-act TBA mfl samt DJ före och efter (inomhus)
 • 1 september: Lasse Stefanz + Framed (dansbana med tak. Estimerad kapacitet 2 000 personer)
 • 2 september: Larz-Kristerz + Bhonus (dansbana med tak. Estimerad kapacitet 2 000 personer)  

Förfesten på Heden  
Vid hela 14 tillfällen håller FKP Scorpio förfest på Heden. På deras Göteborgsscen kommer lokala artister att värma upp inför konserterna på Ullevi. Utöver livemusik blir det dj:s, quiz och mat från Mats Nordström, 29 juli – 27 augusti. Området är öppet kl. 12.00-21.00. Från 18 år.

Musik från vallgraven
Från mitten av juli till början av augusti blir det musik och sånger från Paddanbåtarna i vallgraven. Allt i samarbete med stadens körer och konstnärlig ledare Amy Elizabeth Wheeler.

Heja Sverige! Se fotbolls-EM på storbildsskärm
Var med och heja fram Sverige under EM i Fotboll. Sveriges matcher visas på storbild på Himlabacken vid Viktor Rydbergsgatan. Alla EM:s matcher visas också på storbild i Nordstan, förutom finalen som visas på Götaplatsen förutsatt att Sverige spelar.

 • Nederländerna-Sverige, 9 juli kl. 21.00
 • Sverige-Schweiz, 13 juli kl. 18.00
 • Sverige-Portugal, 17 juli kl. 18.00
 • Eventuella slutspelsmatcher
 • Eventuellt finalen, 31 juli kl. 18.00

Loppispremiär i Västra Nordstan
För första gången öppnas alla innergårdar upp i kvarteret runt Kronhuset och Kronhusparken och det blir megaloppis i Göteborgs äldsta bostadskvarter. Fynd, hoppborgar för barnen och god mat. Söndag 21 augusti kl. 11.00-15.00.

Sommarfest på Rosenlundskajen
Gatufest längs kajen med musik, uppträdanden och roligheter för alla åldrar. Lördag 27 augusti från kl. 11.00 till sent.

Öppen Scensommar
På tre platser finns en öppen scen som alla är välkomna att inta. Scenprogram kommer dessutom. Kungstorget, Domkyrkoplan och Brunnsparken, 17 juli – 7 augusti.

Platser att hänga på
I tillägg finns många bra platser att umgås på i staden. Jubileumsparken med Allmänna badet, Playa Skeppsbron vid Stenpiren och 15 andra oaser är några förslag.
https://stadsutveckling.goteborg.se/dinplats/

Se fler gratisaktiviteter som händer i Göteborg: https://www.goteborg.com/citysommar

Sommarsatsningen möjliggörs av Göteborg & Co i samarbete med FKP Scorpio, Innerstaden Göteborg, Kajskjul 8, Nordstan, Xtended samt konstnärlig ledare Amy Elizabeth Wheeler .  

Kontakter

Charlott HolmåkerPR Manager

Presskontakt och pressansvarig på Göteborg & Co. Ansvar för destinations-PR i Danmark och Norge. Presskontakt för Göteborgs 400-årsjubileum, Göteborgs Kulturkalas och Vetenskapsfestivalen.

Tel:+46 (0)72 856 65 11charlott.holmaker@goteborg.com

Bilder

Foto: Peter Kvarnström, Marie Ullnert, Beatrice Törnros, Happy Visuals, Kajskjul 8.
Foto: Peter Kvarnström, Marie Ullnert, Beatrice Törnros, Happy Visuals, Kajskjul 8.
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Box 29
401 20 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s mål är att få fler att upptäcka och välja Göteborg.
Bolagets uppdrag är att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination, så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

Här är de nominerade till Årets vinjettfilm –publikomröstningen startar idag2.9.2022 07:34:25 CEST | Pressmeddelande

I våras utlyste Göteborg Film Festival tillsammans med Göteborgs 400-årsjubileum en tävling där vinnaren får utforma den mest sedda och omdiskuterade filmen på Göteborg Film Festival: vinjettfilmen. De inskickade bidragen har varit många, ambitiösa och kreativa så urvalsjuryn har haft ett svårt arbete att koka ned de nominerade till sex finalister. Men nu är det gjort och det har blivit dags för publiken att vara med och rösta fram vinnaren!

Matupplevelserna du inte får missa på årets upplaga av Göteborgs Kulturkalas23.8.2022 14:30:42 CEST | Pressmeddelande

Årets upplaga av Göteborgs Kulturkalas 1–4 september genomsyras av extra många matupplevelser för både stora som små. Upplev Sveriges största Street Food Festival med ett 170-tal utställare där även finalen i Street Food SM avgörs. Smaka på framtidens mat i Bältesspännarken där Urban Food Space bjuder in till hållbara smakprov och samtal om långsiktig matutveckling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum