CUPRA Sverige

Storsäljaren CUPRA Born – nu med e-Boost, större batteri och längre räckvidd

Dela

Förväntningarna på CUPRA Born var höga när den lanserades under hösten 2021 och efter första kvartalet 2022 är den CUPRAs mest sålda modell på svenska marknaden. Nu utökas modellprogrammet med två e-Boost versioner som redan kan beställas via CUPRAs återförsäljare.

CUPRA Borns två e-Boost versioner finns nu tillgängliga.
CUPRA Borns två e-Boost versioner finns nu tillgängliga.
 • Sedan lanseringen hösten 2021 har CUPRA Born rönt stora framgångar på svenska marknaden
 • Nu startar försäljningen av toppversionen med batterikapacitet på 77 kWh och e-Boost funktion som ger en maximal effekt på 231 hk (170 kW*) och en räckvidd på upp till 545 km
 • Totalt två nya e-Boost versioner är nu prissatta och tillgängliga på svenska marknaden

Södertälje, 11 april 2022 – År 2018 lanserades CUPRA som ett fristående bilmärke inom Volkswagen-koncernen och har sedan dess visat fina tillväxtsiffror. Under 2021 fyrdubblerade CUPRA försäljningen på svenska marknaden i jämförelse med föregående år och i år är målet att dubblera 2021 års resultat. Märket satsar stort på omställningen till eldrift och lanserade i höstas sin första helt eldrivna modell, CUPRA Born, och fler elektrifierade modeller ska lanseras de närmaste åren. CUPRA Born förväntas bli märkets storsäljare under 2022 och blev redan under första kvartalet CUPRAs mest sålda modell på svenska marknaden.

CUPRA Born har tagits väl emot på svenska marknaden med fina försäljningssiffror och goda recensioner i motorpressen, som framförallt lyfter modellens köregenskaper och den höga kvalitetskänslan.

”CUPRA erbjuder ett attraktivt alternativ till den traditionella premiumsegmentet. CUPRA Born har en snygg och sportig design, ger en sann elektrifierad körupplevelse och de nya versionerna med ökad prestanda kommer att tilltala ännu fler kunder på den svenska marknaden.”säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA Sverige.

Första versionen av CUPRA Born med ett 58 kWh batteri finns redan i de svenska bilhallarna och har börjat levereras till kund. Nu utökas modellprogrammet till totalt tre versioner där toppversionen med det stora 77 kWh batteriet är utrustad med e-Boost som ger en maximal effekt på 231 hk (170 kW*) och en räckvidd på upp till 545 km enligt WLTP. CUPRA Born med 58 kWh batteriet med e-Boost har samma maximala effekt som det större batteriet men i kombination med en lättare vikt på batteriet går accelerationen 0–100km/h på snabba 6,6 sekunder. De två nya e-Boost versionerna erbjuder också mycket snabb laddning med en maximal laddkapacitet på 135 kW, det gör att du kan ladda 100 km på mellan 6-8 minuter.

e-Boost versionerna är nu tillgängliga och prissatta för beställning på den svenska marknaden

Pris** inkl. moms innan avdrag för klimatbonusen på 70 000 kr.
CUPRA Born e-Boost 77 kWh, 4-sits - 508 900 kr
CUPRA Born e-Boost 58 kWh, - 483 900 kr

I standardutrustningen för e-Boost versionerna ingår bland annat:

 • 19‘‘ aluminiumfälgar med större skivbromsar fram (340x27)
 • Parkeringssensorer (PDC) fram och bak, inkl. backkamera
 • Förutseende Adaptiv farthållare (ACC)
 • Läderklädd multifunktionsratt med elvärme och satellitknappar
 • Skålade sportstolar i tyg av SEAQUAL® material
 • Navigationssystem med 12"-pekskärm
 • Klimatiseringsfunktion, för uppvärmning/kylning av kupén före avfärd  
 • Mode 3 laddkabel

Elförbrukning och räckvidd
CUPRA Born e-Boost 77 kWh, elförbrukning blandad körning från 15,9 kWh/100 km och räckvidd upp till 545 km enligt WLTP.
CUPRA Born e-Boost 58 kWh, elförbrukning blandad körning från 15,8 kWh/100 km och räckvidd upp till 417 km enligt WLTP.

CO2 utsläpp 0 g/km för båda modellerna.

Mer information och Bygg din CUPRA Born
Du kan bygga din CUPRA Born och hitta mer information gällande privatleasing, standardutrustning, utrustningspaket etc. här.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

CUPRA Borns två e-Boost versioner finns nu tillgängliga.
CUPRA Borns två e-Boost versioner finns nu tillgängliga.
Ladda ned bild
CUPRA Born har tagits väl emot på svenska marknaden med fina försäljningssiffror och goda recensioner i motorpressen.
CUPRA Born har tagits väl emot på svenska marknaden med fina försäljningssiffror och goda recensioner i motorpressen.
Ladda ned bild
e-Boost versionerna erbjuder mycket snabb laddning med en maximal laddkapacitet på 135 kW.
e-Boost versionerna erbjuder mycket snabb laddning med en maximal laddkapacitet på 135 kW.
Ladda ned bild
CUPRA Born e-Boost 77 kWh har en räckvidd upp till 545 km enligt WLTP.
CUPRA Born e-Boost 77 kWh har en räckvidd upp till 545 km enligt WLTP.
Ladda ned bild
Bland annat hittar du 19" lättmetallfälgar, parkeringssensorer (PDC) fram och bak, inkl. backkamera och 
förutseende Adaptiv farthållare (ACC) som standard i e-Boost versionerna.
Bland annat hittar du 19" lättmetallfälgar, parkeringssensorer (PDC) fram och bak, inkl. backkamera och förutseende Adaptiv farthållare (ACC) som standard i e-Boost versionerna.
Ladda ned bild
Mittsektionen på de skålade sätena är tillverkad i SEAQUAL®-garn som består av
återvunnen plast uppsamlad ur Medelhavet.
Mittsektionen på de skålade sätena är tillverkad i SEAQUAL®-garn som består av återvunnen plast uppsamlad ur Medelhavet.
Ladda ned bild

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har sitt huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona, Dessutom har CUPRA ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2021 fortsatte CUPRAs uppåtgående trend med en tredubbling av försäljningen och 80 000 levererade bilar, främst tack vare framgångarna med CUPRA Formentor. CUPRA bevisar att elektrifiering och sportighet är en perfekt matchning och under 2022 utökar man utbudet av CUPRA Born – märkets första helt eldrivna bil – med ett urval av batteristorlekar och en kraftfullare e-Boost-version. En exklusiv version av CUPRA Formentor VZ5 i begränsad upplaga lanseras också. CUPRA Tavascan, företagets andra helt eldrivna modell, marknadslanseras 2024, följt av företagets första eldrivna stadsbil, inspirerad av CUPRA UrbanRebel Concept, 2025.

CUPRA vann PURE ETCR, världens första helt elektriska standardvagnsmästerskap för flera märken och fortsätter att delta i Extreme E, där man tävlar off-road i eldrivna SUV:ar. CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. Tillsammans med märken som Primavera Sound och De Antonio Yachts, har de skapat CUPRAs lifestyleuniversum. CUPRA Tribe består av ett team av ambassadörer som vill vara den drivande kraften bakom förändring. Bland medlemmarna finns den tyske målvakten Marc ter Stegen och Ballon d'Or samt fotbollsfotbollsspelaren Alexia Putellas som fått utmärkelsen Best FIFA Award samt de olympiska guldmedaljörerna Adam Peaty, Melvin Richardson och Saúl Craviotto.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum