Jönköpings kommun

Stort byggvaruhus kan etablera sig i Jönköping

Dela

Byggvaruhuset Hornbach är på väg att etablera sig på Hedenstorp i Jönköping. Tekniska kontoret föreslår att Jönköpings kommun skriver på en avsiktsförklaring med varuhuset där etableringen omfattar en byggnad på mellan 11 000 – 12 000 kvadratmeter.

- Det känns väldigt spännande att vi har den här etableringen på gång. Kommunens ambition är att, i samverkan med parter som har en långsiktighet i sitt engagemang, fortsätta utveckla Jönköping som en levande stad och ett starkt regioncentrum, säger Linda Helte, mark- och exploateringschef i Jönköpings kommun.

"Långsiktig och stabil aktör"

Om Tekniska nämnden godkänner Tekniska kontorets förslag innebär avtalet att bolaget får förtur att köpa ett specifikt markområde om cirka 27 000 kvadratmeter tomtyta inom området för verksamheter och handel Hedenstorp Östra i Jönköpings kommun, innan definitiv överlåtelse kan ske.

- Hornbach är en långsiktig och stabil aktör som blir ett spännande tillskott till en snabbt växande bransch i kommunen. Hedenstorp Östra har dessutom ett naturligt upptagningsområde i västra delarna av kommunen där omfattande expansion av både bostäder och verksamheter kommer att ske de närmaste åren, säger Sven Rydell, näringslivschef i Jönköpings kommun.

Jönköping ett strategiskt läge

Hornbachs verksamhet växer och efterfrågan på deras produkter ökar hela tiden i Sverige enligt bolaget. Etableringen kan innebära ett behov av drygt 50 medarbetare. Tekniska kontoret, i samråd med kommunens näringslivsavdelning och bolaget, har diskuterat olika lämpliga platser i Jönköping, och tillsammans landat i att en etablering på Hedenstorp är attraktivt för alla parter.

- Vi på Hornbach uppskattar den goda och kreativa dialogen vilket nu lett fram till denna avsiktsförklaring. Strategiskt är Jönköping som stad helt rätt för Hornbach att etablera sig i och det geografiska läget vid riksväg 40 är idealiskt, säger Andreas Larsson, marknadschef för Hornbach.

Många företag i olika branscher har anmält intresse för en etablering på Hedenstorp och de kommer att kontaktas löpande i takt med att området färdigställs.

- Detta är en av några få avsiktsförklaringar som föreslås tecknas för området i detta tidiga skede. Efterfrågan på mark är hög och många bolag är beredda att satsa så fort området är utbyggt. Marken bedöms vara tillgänglig för byggstart från och med början av 2023, säger Linda Helte.

Nyckelord

Kontakter

Linda Helte, mark- och exploateringschef Jönköpings kommun

linda.helte@jonkoping.se

036-102381

Sven Rydell, näringslivschef Jönköpings kommun

sven.rydell@jonkoping.se

036-105508

Andreas Larsson, marknadschef Hornbach
070-8433 928

andreas.larsson@hornbach.com

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Så fortsätter Jönköpings kommun arbetet kring föroreningarna på Mariebo13.10.2021 14:18:32 CEST | Pressmeddelande

Jönköpings kommun är en av flera myndigheter som arbetar med projektet kring föroreningarna i stadsdelen Mariebo. Kommunen har haft flera möten med de boende i olika former och det finns en gemensam kommunikationsgrupp där tjänstepersoner från kommunen, SGU och Länsstyrelsen ingår. De boende i området får regelbunden information utskickad och många informationsmöten har hållits där de boendes synpunkter i projektet tas tillvara.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum