Tjek

Stort intresse för att hitta erbjudanden på mat

Dela
Ökade priser har lett till att allt fler människor nu använder appen eReklamblad för att hitta reklamblad och erbjudanden. Enligt senaste statistik har sökningar i appen ökat med hela 136% jämfört med samma period förra året. Antalet användare ökade med 80% i januari jämfört med föregående år.

Ingen kan ha undgått att matpriserna har ökat kraftigt i Sverige under det senaste året. PRO:s prisundersökning 2022 visar att matpriserna har ökat med 20 procent på ett år. I årets undersökning har de använt exakt samma varor som förra året. På så sätt har de kunnat göra en prisjämförelse och ta reda på hur mycket PRO:s matkasse har ökat i pris från november 2021 till och med oktober 2022. Se hela undersökningen på www.pro.se

De vanligaste produkterna som folk söker på är ägg, kaffe, bregott, toalettpapper och ost. Detta kanske inte är så förvånande, eftersom dessa produkter ingår i mångas dagliga konsumtion.

Men vad är det som gör att allt fler väljer att söka efter reklamblad och erbjudanden via en app? 

En av de största anledningarna är förmodligen det faktum att det finns mycket pengar att spara genom att gå igenom butikernas reklamblad. De flesta butiker erbjuder speciella erbjudanden och genom att planera utifrån dessa erbjudanden kan man spara mycket pengar på sin matkostnad varje månad.

Planering blir alltså allt viktigare och även där kan vi se en markant ökning där användandet av inköpslistan i appen eReklamblad ökat med cirka 50% från föregående år. 

Hur använder jag eReklamblad appen för att spara pengar?

  • Bläddra i reklamblad

Ställ in hur långt du är beredd att ta dig ut för att handla och hitta reklamblad inom detta område. Genom att bläddra i reklambladen finner du inspiration till dina inköp och givetvis till bra priser

  • Sök och bevaka dina favoritvaror

Använd sökfunktionen för att hitta bästa pris på specifik vara inom ditt område. Du kan sedan skapa en bevakning på sökningen för att bli meddelad när varan dyker upp som erbjudande till ett visst pris. 

  • Skapa en inköpslista och dela med familj eller vänner

Genom att ha en plan för vad du ska handla så blir det lättare att hålla sig till detta och inte sväva iväg med en massa onödiga inköp. I appen kan du skapa en inköpslista som du också kan dela med någon för att planera tillsammans.

  • Prenumerera på dina favoritbutiker

Har du någon eller några favoritbutiker som du helst besöker? Prenumerera på deras reklamblad och välj att bli meddelad när de ger ut nya reklamblad. 
Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Tjek
Tjek
Wildersgade 41
1408 Köpenhamn

+46 704 62 44 64http://www.tjek.com

eReklamblad drivs av företaget Tjek med 40+ anställda. Uppdraget är att hjälpa människor med sina inköp. 

I eReklamblad finns över 50 butikskedjor med tusentals enskilda butiker och deras reklamblad inom alla olika branscher. Över 200 000 svenskar använder appen varje månad

 Läs mer på: www.tjek.com

Följ Tjek

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tjek

Året som gick - dessa varor vill vi köpa när de finns som erbjudande16.12.2022 14:05:43 CET | Pressmeddelande

908.290. Så många gånger har folk i Sverige sökt efter erbjudanden i år via appen eReklamblad. En ökning med över 250% jämfört med samma period förra året. Vi letar efter erbjudanden som aldrig förr. Det visar skarpa siffror från den populära appen eReklamblad som används av över 200 000 svenskar varje månad. Sökningar på kaffe har ökat med 238% sen föregående år och smör har ökat med 412%

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum