Stockholms studentbostäder, SSSB

Studenter i Täby får matavfallsinsamling

Dela

Från och med 27 januari kan alla som bor i studentlägenheterna vid Gärdesvägen sortera sitt matavfall. Stockholms studentbostäder har över 8000 bostäder i sitt bestånd och detta fungerar som pilot i införandet av matavfallsinsamling i större skala.

Stockholms stad kommer 2023 att införa krav på matavfallsinsamling men i Täby kommun finns ännu inget sådant beslut. Trots detta är det just studenter i Täby som är först med att få matavfallsinsamling när Sveriges största studentbostads-organisation Stockholms studentbostäder börjar införa matavfallsinsamling i sina bostäder.

– Området ”Freja” vid Gärdesvägen passar utmärkt att använda som pilotprojekt och vi är glada att kunna erbjuda studenterna att sortera sitt matavfall. Vi vet att det är viktigt för många studenter att kunna sortera sitt matavfall och det är också viktigt för vår planet. Vi vill införa matavfallsinsamling i alla våra bostäder och vi som organisation har ju verkligen möjlighet att göra skillnad eftersom att vi har över 8000 bostäder i vårt bestånd, säger Ronja Krische, hållbarhets- och kvalitetsstrateg.

Alla studenter som bor i Freja får separata matavfallspåsar och kan slänga sitt avfall i en behållare utanför bostaden. Stockholms studentbostäder har bostäder i fem kommuner i Stockholmsområdet.

–  Oavsett kommuners beslut kring matavfallsinsamling så vill vi kunna erbjuda alla våra hyresgäster möjligheten att sortera sitt matavfall, säger Ronja.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms studentbostäder, SSSB
Stockholms studentbostäder, SSSB
Körsbärsvägen 2
114 23 Stockholm

https://www.sssb.se/

Vi har funnits i över 60 år och är störst på studentbostäder i Sverige. Vi siktar högt i enlighet med vår vision: ”Med attraktiva hem för studenter skapar vi framtid”. Vi erbjuder olika typer av studentbostäder, allt ifrån korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm. Vi är en kundnära organisation med uppdraget att vara en fastighetsägare som erbjuder kåranslutna studenter i Stockholm ett trivsamt och prisvärt boende.

Vi är i dagsläget inne i en intensiv utvecklingsfas av vårt fastighetsbestånd genom nyproduktion. Dagens fler än 8 000 studentbostäder kommer att utökas de kommande åren med mål om att bygga minst 2 000 nya studentbostäder i en takt om cirka 200 per år. Just nu pågår en utbyggnad av studentbostadsområdet Lappkärrsberget, där vi ska skapa cirka 800 nya studentbostäder.

När vi beskriver oss själva säger vi att vi är ”Av studenter. För studenter. Med studenter”. Vi drivs i stiftelseform av vår ägare och grundare Stockholms studenters centralorganisation och jobbar alltid med studenten i fokus.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

Årets största inflytt – nästan 600 studenter flyttar in!30.8.2019 12:02:00 CESTPressmeddelande

På måndag 2 september flyttar närmare 600 studenter in i en lägenhet eller ett rum hos Stockholms studentbostäder. – Det debatteras med all rätt mycket kring långa köer och vi gör allt för att förverkliga studenternas livsdrömmar genom att erbjuda dem boenden under studietiden, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder. Vi är stolta över att vi varje år hjälper nästan 4 000 studenter med en bostad i centrala lägen i Stockholm med närhet till olika universitet och högskolor. Hela personalstyrkan på Stockholms studentbostäder är engagerad i den stora inflyttningsdagen, och i stort sett alla är ute på fältet och möter inflyttande studenter. – Den här dagen är varje år den roligaste dagen på jobbet. Det är precis det här vi jobbar för, säger Ingrid Gyllfors. Ingrid Gyllfors kommer tillsammans med stora delar av ledningsgruppen att befinna sig ute på campus för att besiktiga rum och lägenheter, och samtidigt möta inflyttande studenter. På Lappkärrsberget, Stockholms studentbos

Intensivt arbete för att få fram fler lediga studentbostäder inför terminsstart2.7.2019 07:00:00 CESTNyheter

Den 11 juli skickas antagningsbeskeden ut för höstens högskoleutbildningar. Samtidigt som de blivande studenterna får ett glädjande besked, upplever många stor stress inför sitt boende under studietiden. Hos Stockholms studentbostäder pågår ett intensivt arbete för att få fram så många bostäder som möjligt åt studenterna. För att få ett studentrum, dvs ett boende där man delar gemensamma utrymmen och kök, är den genomsnittliga kötiden på Stockholms studentbostäder från 13 månader. Det innebär att det är många som med drygt ett års kötid kan få ett studentrum. Svårare däremot är det att få en så kallad student-etta eller lägenhet, dvs ett boende där du inte delar några utrymmen med andra studenter. Där är genomsnittlig kötid 3-4 år. Om man ser totalt för alla olika typer av studentboenden så var genom-snittlig kötid i maj 2019 för att få en studentbostad 2 år och 1 månad. – Vi vet att det är många studenter som saknar bostad när antagningsbeskeden kommer. Därför är det roligt att vi kan

Stockholms studentbostäder och MatHem inleder samarbete för studenter26.2.2019 04:34:00 CETPressmeddelande

Tillsammans ska Stockholms studentbostäder och MatHem underlätta vardagen för de tvåtusen studenter som bor på Lappkärrsberget genom att erbjuda en fast pick-up point på Lappistorget i området Lappkärrsberget. Samarbetet har fötts ur behov från de boende om ett utökat serviceutbud vilket framkommit i boendedialoger. – Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda våra hyresgäster denna möjlighet. Det är en utveckling av vårt erbjudande till studenterna som efterfrågats, säger Mathias Lantz, förvaltningschef Stockholms studentbostäder. Samarbetet inleds i samband med årets största inflyttning den 1 mars med över 500 nya studenter. Många kliver då in i sitt första boende. – Jag minns själv allt som behövde köpas när jag började studera och flyttade in i min studentlägenhet. Därför känns det extra roligt att vi är på plats nu! Jag tror verkligen vi kan hjälpa studenterna med första boendet, inte bara med mat utan även med köks- och badrumsartiklar och en verktygslåda för enklare hantverk. Al

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum