Stockholms studentbostäder, SSSB

Studenter mår allt sämre psykiskt – lopp arrangeras för att vända trenden

Dela

Studenter är en grupp som är överrepresenterade vad gäller psykisk ohälsa och coronapandemin har gjort problemet ännu större. För att bidra till att vända den negativa trenden arrangerar Stockholms studentbostäder tillsammans med några av de största studentkårerna loppet Students moving 4 health där de samlat in över 100 000 kronor som ska användas till att hjälpa studenter som mår dåligt.

Kopplingen mellan fysisk aktivitet och psykisk hälsa är vetenskapligt belagd och idén med Students moving 4 health är att skapa möjligheter för studenter att motionera. Samtidigt samlar Stockholms studentbostäder in pengar genom att skänka 50 kronor per deltagare och genom att bjuda in sina samarbetspartners att vara med och bidra till ändamålet. De 100 000 kronorna som samlats in hittills skänks till organisationen Tilia som jobbar för ungas psykiska hälsa.

– Vi satsar stort på hållbarhet och social hållbarhet är en viktig aspekt. Att så många studenter mår dåligt psykiskt är förfärligt och vi känner att vi vill bidra på något sätt. Vår förhoppning är att loppet ska bidra med att sätta fokus på frågan och göra riktig skillnad, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.

På grund av begränsningen att samla som flest 50 personer kommer loppet att bli av i annan form än vad det först var tänkt. Istället för ett lopptillfälle kommer de anmälda studenterna att få springa loppsträckan på 5 kilometer när de vill under en veckas tid. De pengar som samlats in kommer Tilia att använda till riktade aktiviteter för studenter som syftar till att ge hjälp för dem som mår dåligt och för att ge verktyg till att kunna förebygga psykisk ohälsa.

– Att vara student är en tid då mycket ovisshet över livet är närvarande. Du döms hela tiden för prestationer vilket kan skapa stress, säger Annso Blixt, grundare av Tilia.

På måndagen hölls ett symboliskt lopp där Stockholms studentbostäder lämnade över en check på 100 000 kronor till Tilia.

– Detkänns fantastiskt att få ta emot detta, inte minst då många mår dåligt. Med dessa pengar ska vi skapa rum för studenter att få jobba med sin psykiska hälsa. Det känns väldigt ärofyllt och vi tror verkligen att vi tillsammans kan skapa lite hopp och ljus, säger Annso.

Fakta Students Moving 4 Health

Arrangörer: Stockholms studentbostäder, Söders, Tekniska Högskolans Studentkår, Stockholms universitets studentkår.

Summa insamlad hittills: 100 000 kronor

Så samlas pengarna in: Genom sponsorskap från Stockholms studentbostäders samarbetspartners och genom att Stockholm studentbostäder skänker 50 kronor per deltagare.

Dessa organisationer har skänkt pengar: Peab, Tullinge elektriska, AB Hus och villaträdgårdar, Wase VVS, Pleno, KG Fredriksson måleri, LGT, Cleanfresh, Ekens vent entreprenader, PQ bygg

Så används pengarna: Pengarna skänks till organisationen Tilia som jobbar för ungas psykiska hälsa. Tilia kommer göra riktade aktiviteter för studenter.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms studentbostäder, SSSB
Stockholms studentbostäder, SSSB
Körsbärsvägen 2
114 23 Stockholm

https://www.sssb.se/

Vi har funnits i över 60 år och är störst på studentbostäder i Sverige. Vi siktar högt i enlighet med vår vision: ”Med attraktiva hem för studenter skapar vi framtid”. Vi erbjuder olika typer av studentbostäder, allt ifrån korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm. Vi är en kundnära organisation med uppdraget att vara en fastighetsägare som erbjuder kåranslutna studenter i Stockholm ett trivsamt och prisvärt boende.

Vi är i dagsläget inne i en intensiv utvecklingsfas av vårt fastighetsbestånd genom nyproduktion. Dagens fler än 8 000 studentbostäder kommer att utökas de kommande åren med mål om att bygga minst 2 000 nya studentbostäder i en takt om cirka 200 per år. Just nu pågår en utbyggnad av studentbostadsområdet Lappkärrsberget, där vi ska skapa cirka 800 nya studentbostäder.

När vi beskriver oss själva säger vi att vi är ”Av studenter. För studenter. Med studenter”. Vi drivs i stiftelseform av vår ägare och grundare Stockholms studenters centralorganisation och jobbar alltid med studenten i fokus.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

Stockholms studentbostäder bidrar med 30 000 kronor till arbetet för studenters psykiska hälsa12.12.2020 07:30:00 CETPressmeddelande

Under hösten arrangerade Stockholms studentbostäder loppet Students moving 4 health med syftet att uppmärksamma och bidra till arbetet för studenters psykiska hälsa. För varje student som sprang loppet skänkte Stockholms studentbostäder 50 kronor till organisationen Tilia. Nu står det klart att totalsumman på 30 000 kronor kommer att användas till digitala workshops om stress och prestation.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum