Stockholms studentbostäder, SSSB

Studenter skapar egen kokbok

Dela

16 studenter från olika delar av världen har bidragit med varsitt recept i en ny kokbok. Syftet med kokboken är att skapa interaktion och öppna för möten mellan studenter. Det är Stockholms studentbostäder som står bakom projektet.

– Då vi har nästan 4000 studenter som delar kök och lagar mat med varandra är en kokbok naturlig för oss. Vi vill försöka skapa förutsättningar för studenterna att umgås och genom det hjälpa till att stärka den psykiska hälsan, säger Marlene Lundkvist, kund- och marknadschef på Stockholms studentbostäder.  

Community cookbook heter boken som innehåller recept som studenterna själva skapat. Samtliga recept och personer i kokboken kommer från olika delar av världen och studenterna fick själva ansöka om att medverka. De 16 bästa recepten fick plats i kokboken. 

– Jag tycker att kokboken är ett strålande sätt att inkludera studenterna i vår verksamhet. Vår vision är att skapa attraktiva hem och det innebär mer än bara en bra bostad. Kokboken tror jag kan bidra till att skapa en större gemenskap och trivsamhet, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.  

Utöver recepten innehåller kokboken kortare berättelser kring varje maträtt där studenterna berättar om själva receptet och sin matlagning. Kokboken finns tillgänglig digitalt och kommer också att tryckas i ett par exemplar. 

– Om det finns något positivt med pandemin så är det nog att vi har kommit på fler sätt att interagera med våra studenter. Vi har helt enkelt behövt vara mer kreativa än vanligt, säger Marlene.  

 
Fakta Community cookbook 

  • Skapad av studenter som bor hos Stockholms studentbostäder 
  • Innehåller 16 recept, alltifrån paella och ceviche till indisk curry och köfte 
  • Syftet är att inspirera till möten mellan studenter 
  • Kokboken finns gratis på communitycookbook.sssb.se 

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms studentbostäder, SSSB
Stockholms studentbostäder, SSSB
Körsbärsvägen 2
114 23 Stockholm

https://www.sssb.se/

Stockholms studentbostäder har funnits i över 60 år och är störst på studentbostäder i Sverige med över 8000 bostäder i sitt bestånd. Företaget förvaltar, förmedlar och bygger studentbostäder.

Stockholms studentbostäder erbjuder allt ifrån korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm.

Företaget drivs i stiftelseform av ägaren och grundaren Stockholms studenters centralorganisation.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum