Svensk Innebandy

Svensk Innebandy får ny seriestruktur

Dela
Nu är det klart att Svensk Innebandy får en ny seriestruktur för sina förbundsserier. Detta efter att förbundsstyrelsens förslag röstades igenom på tävlingskongressen under söndagen.
Foto: Svensk Innebandy/Per Wiklund
Foto: Svensk Innebandy/Per Wiklund

Den nya seriestrukturen börjar gälla till säsongen 24/25 där säsongen 23/24 är kvalificerande. Förslaget röstades igenom med bred majoritet på tävlingskongressen som hölls i Stockholm under söndagen. 

– Målet med serieutredningen har varit att professionalisera vår sport ytterligare och fortsätta det pågående arbetet med att utveckla Svensk Innebandy. Det är mycket glädjande, att majoriteten av våra distrikt och föreningar ställer sig bakom beslutet och vill få till en förändring av vår seriestruktur, säger Märit Bergendahl, styrelseordförande på Svenska Innebandyförbundet och ser med tillförsikt på framtiden.

– Vi ser fram emot de kommande åren och att de nya seriestrukturerna kommer att skapa ännu fler intressanta matcher och bidra till att bygga innebandyn.

Det var på uppdrag av tävlingskongressen 2021 som en ny serieutredning initierades. Utredningens uppdrag var att ta fram förslag på förändrad struktur på dam- och herrsidan i förbundsserierna utifrån vad som är bäst för Svensk Innebandy som helhet.

– Det har varit en omfattande process där vi under hösten uppmanade samtliga distrikt att inkomma med remissvar i samband med att utredningen presenterades. Dessa svar togs därefter i beaktning innan det slutgiltiga förslaget presenterades inför tävlingskongressen. Att förslaget nu vinner bifall på tävlingskongressen visar att det finns en stark och bred vilja att tillsammans fortsätta utvecklas för vår sports bästa. Att vi nu tar det här steget gör att vi långsiktigt kommer stärka innebandyn och öka det sportsliga, publika samt det mediala intresset. Vi ser också att vi kommer öka marknadsintresset för vår sport i ett annars väldigt konkurrenskraftigt Sportsverige, säger Märit Bergendahl.

Förslaget från Förbundsstyrelsen:

  • Allsvenskan damer minskas till 2 serier med 12 lag/serie, en minskning av 2 serier och totalt 8 lag
  • Allsvenskan herrar minskas till 1 serie med 12 lag, en minskning av 1 serie och totalt 12 lag
  • Division 1 herrar kvarstår i nuvarande form
  • Ny struktur för fördelning av kvalplatser från Division 1 damer samt från Division 2 herrar

Mer information från Tävlingskongressen kommer under vecka 50 på Innebandy.se. 

Nyckelord

Bilder

Foto: Svensk Innebandy/Per Wiklund
Foto: Svensk Innebandy/Per Wiklund
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum